Brann måtte svare for seg til Norges Fotbalforbund etter at det under hjemmekampen mot Rosenborg i oktober ble kastet en lighter og en snusboks fra tribunen og inn på banen.
(NB! Brann-supporterne på bildet er kun brukt som illustrasjon)
I tillegg måtte klubben svare på det dommer Tom Harald Hagen oppfattet som unødvendig reprisebruk etter den kontroversielle 2-0-scorringen, der Bendtner var flere meter i offside.
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 PÅ 17:53
Dagen etter kampen sa Hagen følgende til Eurosport.no.
– Vi oppfattet at det ble vist noen repriser på storskjermen på stadion. Nå har jeg sendt inn min rapport til forbundet, så er det opp til dem å avgjøre om klubben har gjort noe galt eller ikke.
Mandag fikk Brann dommen sin. De blir nødt til å betale en bot på 10 000 kr for kastingen av gjenstandene inn på banen. For storskjermbruken kommer de ikke til å bli straffet, opplyser Brann på sine hjemmesider.
Nå har klubben sendt kravet videre til supporteren de mener kastet lighteren og snusboksen inn på banen.
– Vi liker dårlig å få bøter for brudd på regelverket, men aksepterer dommen. Det var en person som kastet begge gjenstandene. Vi fikk opprettet dialog med ham allerede dagen etter kampen og kommer til å kreve inn beløpet fra ham, forteller Johannesen til Brann.no.

Mener dommeren så noe som ikke var der

Doms- og sanskjonsutvalget i NFF er enig med Påtalenemnda i at det ikke skal sanskjoneres for storskjerm-reprisene.
Her har Brann påpekt at dommerens «observasjoner» av såkalte offsidelinjer på storskjermen ikke medfører riktighet, og at det de også understreket at de i sin forklaring viste reprise i den tro at målet var korrekt idømt, skriver klubben på sine hjemmesider.
I forklaringen Brann sendte inn til forbundet om storskjermbruken, skrev de følgende:
«Det er fra vår monitor i regirommet på Stadion ikke mulig å se om dommeren gjør rett eller galt når han godkjenner scoringen, og vi viser repriser i god tro og regner med at målet er korrekt idømt. Dommeren sto relativt nær, men han så ikke at det var offside. Like vanskelig var det for våre folk i regirommet.»
Nå har de altså blitt trodd på dette.
Eliteserien
Glimt-kapteinen håper å se Botheim i gult igjen: – Verdens beste lagkamerat
28/03/2022 PÅ 16:57
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57