Brann–Odd 2–0:
Brann tok tre viktige poeng i medaljekampen da Odd ble slått 2–0 hjemme på Brann Stadion søndag kveld.
Men det var ikke bare Brann-seier som fikk oppmerksomhet i solskinnet i Bergen.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57
I kampens 53. minutt kom Bismar Acosta altfor sent inn i en duell med Martin Broberg, og feide Odd-spilleren over ende. Midtstopperen ble belønnet med det gule kortet av kampleder Svein Oddvar Moen, et straff panelet i Fotball Direkte-studio mente var altfor mild.
– Han løfter jo foten. Han gjør det med flid. Det er motivert for pokker, det er rødt kort!, raste fotballekspert Bernt Hulsker, før han fortsatte tiraden.
– Der går han inn for å skade. Det er knapt ball involvert, den er fæl. Det er ikke det at han (Broberg) velter over ham, det er det at han løfter foten og tråkker til, forklarte den tidligere Eliteserie-profilen.
Se situasjonen her og døm selv. Artikkelen fortsetter under
En analyse som etter kampen fikk støtte av Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.
– Å fytti grisen, det er bare flaks at han ikke brekker benet på Broberg der. Jeg kan ikke forstå at det ikke er rødt kort. Jeg visste ikke den var så ille, men når jeg ser den nå så kan jeg faktisk ikke forstå det, sa Fagermo til Eurosport da han fikk se situasjonen igjen.
– Han setter foten strak ut, det er livsfarlig. Det er klokkeklart rødt andre steder. Vi så et rødt kort i Premier League i dag som var mye mindre farlig enn dette. Det er livsfarlig å spille slik fotball. Jeg håper ikke mine spillere takler slik, sa han.
Også offeret for taklingen mente den var i overkant tøff.
– Jeg mener det er soleklart rødt. Det er akkurat slike ting vi har pådratt oss rødt kort på tidligere i sesongen, sa Broberg.
– Han ser at han får ballen for langt fra seg og kaster seg inn. Det er opp til dommeren, men jeg mener det er rødt kort. Han gjør vel sitt beste, og vi kan ikke skylde på ham når vi spiller slik vi gjør, fortsatte han.
Hovedpersonen selv forklarte at han aldri går inn for å skade motspillere, og mente selv han gjorde et ærlig forsøk på å nå ball.
– Jeg går etter ballen, og ikke mannen. Jeg er ikke dommer og dommeren må gjøre jobben sin – og jeg min. Men jeg er en snill person og vil alltid ha øynene på ballen, sa Acosta.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21