Sogndal - Brann 2-3:
Fosshaugane Campus er Branns marerittbane. Ikke siden 2002 har Brann vunnet i Sogndal.
Lørdag kveld var forbannelsen over etter 15 års ventetid.
Eliteserien
Aune (20) er fansens nye håp: Holder liv i Brann med praktraid
11/09/2021 PÅ 17:52
Sogndal tok ledelsen og ledet komfortabelt 2-0 etter scoringer fra Eirik Schulze og Per-Magnus Steiring. Men Brann kjempet seg inn i kampen og snudde det på utrolig vis. Kristoffer Barmen, Peter Orry Larsen sørget for at lagene var like langt mot slutten av kampen. Like før slutt satte Fredrik Haugen inn 3-2 etter et fantastisk langskudd.
Se Haugens scoring. Saken fortsetter under videoen.

Se Fredrik Haugens fulltreffer

– Det er mentalitet i denne gjengen

Selv etter at Sogndal gikk opp til 2-0 trodde matchvinneren at det var mulig å komme tilbake.
– Vi får lagt bra med press på de i andre omgang. Spesielt når Azar kommer inn og vinner hver eneste duell får vi jobbet bak der. Da får vi mye sjanser og vi tar det til slutt. Vi viser mentalitet i dag. Vi har ikke vunnet her på 15 år. Dette var en utrolig vanskelig kamp. Det er utrolig deilig å ta slike krigeseiere, sier Haugen til Eurosport.
Se sammendraget fra kampen. Saken fortsetter under videoen.

Se Branns utrolige snuoperasjon mot Sogndal

Også Brann-trener Lars Arne Nilsen trekker frem innstillingen til spillerne etter snuoperasjonen. Heller ikke han ga opp på 0-2.
– Det er mentalitet i denne gjengen. Det er ikke mer å si, forteller Nilsen til Eurosport.
Eurosports ekspertkommentator Kjetil Rekdal synes det var en imponerende opphenting av gjestene. Spesielt med tanke på hva som har skjedd tidligere i sesongen.
– Brann som har rotet vekk fem poeng på tampen tidligere i sesongen er i ferd med å ta tre poeng fra det som var en tapt kamp, sa Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal.
Det betyr at Brann kun er et poeng bak Rosenborg på tabellen etter at trønderne spilte uavgjort mot Lillestrøm tidligere på lørdag.
Se Eliteserien i Eurosport Player. Slik sikrer du deg tilgang.

– Det er uforklarlig, Leciejewski

Brann fikk den verst tenkelige starten på kampen. Etter ti minutters spill kom Sogndal på en kontring. Lars Christian Kjemhus fyrte i vei et skudd. Det så ufarlig ut, men Brann-keeper Piotr Leciejewski, med solen rett i øynene, ga retur. Den luktet Eirik Schulze som satte ballen i mål.
– Den skal han holde. Det er en brutal start for Brann på en bane der de ikke har vunnet på evigheter. Det er uforklarlig, Leciejewski, sa Rekdal.
Det stod seg også til pause, selv om Brann hadde store deler av spillet og Sogndal viste at de var farlige på kontringer. Fredrik Haugen var ikke fornøyd etter den første omgangen.
– Vi slipper inn et dumt mål veldig tidlig. Det blir at vi stanger mye. De får det slik de vil. Mange balle å jobbe med, sa midtbanespilleren i pausen.

Enorm Barmen-bom

Brann fikk en gyllen mulighet til å utligne rett etter pause. Kristoffer Barmen fikk ballen etter et frispark og stod alene foran mål. Ballen blåste han over mål selv om keeper var utspilt. En enorm sjanse.
– Den der må du score på, Barmen. Det skal ikke være lov å bomme der. Du trenger ikke å skyte høyt. Den skal han bare rulle den i mål. Det kan bli en kostbar miss, Rekdal.
Se bommen til Barmen. Saken fortsetter under videoen.
Så ble det mer morro for Sogndal. I det 61. minuttet moste Per-Magnus Steiring ballen i mål etter mye frem og tilbake innenfor sekstenmeteren til Brann etter en corner.
– Sogndal har alle marginer med seg. Ballen ramler ned til dem hver eneste gang, sa Rekdal.
Men hjemmefansen fikk knapt åpnet kondompakkene før det smalt i den andre enden. To minutter senere stusset Jakob Orlov ballen til Barmen. Midtbanespilleren tok ned ballen og klinte den i mål. En skikkelig revansje etter den enorme missen tidligere i kampen og starten på en utrolig snuoperasjon.
Peter Orry Larsen headet i 2-2, før Fredrik Haugen klinte inn 3-2 til gjestene. Det holdt til seier for gjestene.
Slik startet lagene:
Sogndal: Mathias Dyngeland, Per-Magnus Steiring, Ulrik Fredriksen, Kjetil Wæhler, Taijo Teniste, Chidiebere Nwakali, Lars Christian Kjemhus, Eirik Birkelund, Eirik Schulze, Gilbert Koomson, Martin Ramsland.
Brann: Piotr Leciejewski, Vito Wormgoor, Bismar Acosta, Amin Nouri, Ruben Kristiansen, Fredrik Haugen, Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen, Daniel Braaten, Jakob Orlov, Gilli Rólantsson.
Eliteserien
FKH-profilens klare dom: – Drita dårlig!
28/08/2021 PÅ 11:58
OBOS-ligaen
Fikk ikke fortsette i klubben etter seks måneder – nå møtes de: – Jeg er gira
22/08/2021 PÅ 10:26