Alex Horwath (30) er ferdig i Brann. Keeperen får ikke fornyet kontrakten med klubben. Det melder Bergens Tidende.
Keeperen opplever beskjeden fra klubben som brutal. Horwath er skadet for tiden skadet. Amerikaneren fikk beskjeden av sportssjef Rune Soltvedt og trener Lars Arne Nilsen.
Eliteserien
Aune (20) er fansens nye håp: Holder liv i Brann med praktraid
11/09/2021 PÅ 17:52
– De har fortalt meg at kontrakten ikke vil bli forlenget. Jeg fikk beskjeden i forrige uke i et møte med Rune og Lars Arne, sier Horwath til avisen.

– Jeg gjorde nok til å bli tilbudt ny avtale

Keeperen har vært vikar for førstevalget Piotr Leciejewski de siste sesongene og har stått fire kamper for Brann denne sesongen. Totalt har han fått 15 kamper i Brann-drakten etter overgangen til rødtrøyene i 2015 fra Ljungskile.
Klubben skal ifølge BT satse på 18 år gamle Markus Pettersen som enda har tilgode å debutere i Eliteserien.
– Jeg synes jeg gjorde nok til i det minste å bli tilbudt en ny avtale. Klubben har valgt å gå i en annen retning. Det er deres valg. Markus må ta steget på et eller annet tidspunkt i karrieren. Jeg håper han står frem og får suksess, sier Horwath.
Inntil videre skal keeperen trene seg opp igjen med klubben.
– Jeg blir her og prøver å finne en ny klubb. Min arbeidsmoral har aldri vært et problem, så jeg går gjennom rehabiliteringen etter skaden min mens jeg ser meg om etter andre muligheter for fremtiden, forklarer Horwath, som er helt uenig i beslutningen:
– Dette er ingen storartet situasjon. Det er det ikke for noen. Igjen, jeg synes jeg hadde fortjent å få et tilbud basert på det jeg har gjort for klubben de siste tre årene, min profesjonalitet, mine bidrag på banen og mitt bidrag til å holde balansen i keepergruppen - det siste er ikke enkelt i denne klubben. Men igjen. fotball er business og de vil investere i en ung spiller.

Ønsker ikke å kommentere saken

Rune Soltvedt, sportssjef i Brann, er ordknapp om beskjeden om at Horwath er ferdig i klubben.
– Jeg sier det som jeg har sagt flere ganger til dere den siste tiden, at jeg kommer ikke til å kommentere noe som går på spillerlogistikk før etter sesongen. På noen. Det er ikke noe som har endret seg fra sist jeg sa det til nå. Nå har vi syv kamper igjen og har lyst til å ha fokus på dem. Så får vi ta dette etter hvert, sier Soltvedt til Bergens Tidene.
Fredag møter Brann Kristiansund på hjemmebane. Hverken Bismar Acosta eller Vito Wormgoor trente onsdag ifølge BA. Trener Lars Arne Nilsen er bekymret.
– De sliter med muskulære ting. Vi får ikke svar før i morgen, så vi får bare vente. Vi vurderte noen bytter på søndag (mot Vålerenga), for Vito fikk problemer med låret. Men vi kunne ikke gjøre det. Han sliter med hamstringen. Sånn er det, sier Nilsen til BA.
Eliteserien
Senket «storebror» med to effektive minutter: – Nå lukter de på edelt metall
29/08/2021 PÅ 17:56
Eliteserien
FKH-profilens klare dom: – Drita dårlig!
28/08/2021 PÅ 11:58