Scanpix

Gir ikke opp jakten på Søderlunds signatur

Gir ikke opp jakten på Søderlunds signatur

07/12/2017 13:29Oppdatert 07/12/2017 14:10

Alexander Søderlund er igjen aktuell for en retur tilbake til Norge. Nå snuser Brann på spissens signatur.

Det er en dårlig skjult hemmelighet at Brann er på spissjakt etter at Jakob Orlov (31) forsvant fra klubben etter endt sesong. Klubben er på markedet for en «stor spiss med et betydelig navn».

Etter det Eurosport.no erfarer står Alexander Søderlund (30) høyt på bergensernes liste over aktuelle kandidater. 30-åringen har slitt med spilletid i Saint-Étienne denne sesongen, og har tidligere åpnet for å bytte beite. I starten av sesongen var den norske landslagsspissen ikke en gang med i lagets kamptropp, men har etter hvert fått økende tillit, uten å klare å spille seg fast inn i førsteelleveren.

– Jeg tror ikke jeg er førstevalget akkurat, men jeg skal krige på og så får vi se hva som skjer i januar. Hvis jeg ikke spiller nok så må jeg komme meg til en annen plass. Alt kan skje, Norge er også mulig. Jeg er ikke så ekstremt opptatt av hvor jeg spiller så lenge jeg har det kjekt, sa Søderlund til Eurosport i oktober.

– Det hadde vært kjekt det, om det stemte, men det tror jeg hadde blitt veldig, veldig vanskelig, sier Branns sportssjef Rune Soltvedt på Eurosport.nos spørsmål om en Søderlund-overgang er aktuell.

Om Søderlund blir å se i rødt når Eliteserien sparkes i gang i mars neste år, avhenger etter det Eurosport forstår om økonomi. Bergens-klubben har nylig tatt steget fra rød til gul sone på NFFs finansielle oppfølgingssystem, og har ikke all verdens kapital til spillerkjøp. 30-åringen er i utgangspunktet under kontrakt med Ligue 1-klubben frem til sommeren 2019.

Fredrik Haugen er på utgående kontrakt, og et salg av midtbanespilleren i januar kan bidra til å gjøre de økonomiske rammene litt enklere. I tillegg er Steffen Lie Skålevik en ønsket mann på Sørlandet etter et vellykket låneopphold hos Start denne høstsesongen. Brann har historisk sett heller ikke vært fremmede for å ta imot eksterne bidrag til spillerkjøp når navnene koblet til klubben har vært store nok.

Det har ikke lyktes Eurosport.no å komme i kontakt med Alexander Søderlund torsdag.

0
0