Brann - Sandefjord 5-0:
Før tirsdagens runde var Sandefjord det eneste laget som ikke hadde sluppet inn noen mål før pause i Eliteserien.
Men mot Brann i Bergen var gjestene sjanseløse. Et effektivt Brann-lag bød opp til fest og tok med seg alle tre poengene etter å ha knust gjestene. Hele 4-0 stod det til pause etter scoringer fra Kristoffer Barmen, Fredrik Haugen, Jakob Orlov og Gilli Rólantsson. Etter pause fastsatte Vidar Ari Jonsson sluttresultatet til 5-0.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57
– Det var menn mot mus. Vi var ikke helt med. Vi fikk det ikke til. Kampen er tapt nå, sa en betuttet Sandefjord-trener Lars Bohinen til Eurosport i pausen.
Etter kampen var Sandefjord-treneren misfornøyd med hvordan spillerne håndterte kampplanen.
– Det er tungt. Det er blytungt når vi har gjort en god forberedelse til kampen. Vi har snakket om ting på en god måte på forhånd. Så går vi ut og alt blir helt motsatt, sa Bohinen etter kampen, sa Bohinen.
Se Eliteserien i Eurosport Player. Slik skaffer du deg tilgang.
Saken fortsetter under videoen.

Kristoffer Barmen starter Brann-festen

– Blir kjekt å gå i tog i morgen

Brann-treneren gleder seg til 17. mai-toget i morgen i Bergen etter storseieren.
– Dette var veldig kjekt. Vi fikk en kjempestart på kampen. Vi har kontroll på kampen og gjør ikke mer enn det vi skal. Vi har kamp igjen om fire dager. Det blir kjekt å gå i tog i morgen, sa Lars Arne Nilsen til Eurosport etter kampen.
Etter kampen var Kristoffer Barmen i ekstase etter mål og seier.
– Vi vant 5-0 mot Sogndal i 2012. I dag klarte vi å gjenskape den prestasjonen. Det er helt fantastisk. Se rundt her. Det taler for seg selv egentlig, fortalte Barmen til Eurosport, og fikk støtte av Fredrik Haugen.
– Det var gøy i dag. En veldig god 1. omgang. Vi falt litt ned etter pause, men det er kanskje litt naturlig også etter en slik omgang, sa Haugen.
Saken fortsetter under videoen.

Jakob Orlov setter Branns tredje

Giganttabbe ga marerittstart. Så ble det bare verre

Sandefjord fikk en marerittåpning på kampen. Allerede etter fem minutter rotet Ingvar Jónsson og Abdoulaye Seck det til i forsvaret i det som virket som et helt ufarlig Brann-angrep. Sistnevnte klarerte ballen rett i beina til Jakob Orlov på sekstenmeteren. Med keeper utspilt var den svenske spissen uselvisk og spilte ballen til en langt bedre posisjonert Kristoffer Barmen. På åpent mål satte han ballen rett i mål.
Eurosport fotballeksperter var kritiske til det rufsete forsvarsspillet fra gjestene i Fotball Direkte.
– Her er det mye rart i Sandefjord-forsvaret. Det er et bra angrep av Brann for all del. Seck som har vært potte tett, her er det en glipp mellom keeper og Seck uten sidestykke som gjør at Barmen kan sette ballen i åpent mål, sa Bengt Eriksen.
– Jeg er ganske sikker på at keeperen har gitt beskjed om at han skal ha den ballen. Det er fort gjort. Det er en fryktelig start for Sandefjord, sa Kjetil Rekdal.
Saken fortsetter under videoen.

Gilli Rolantsson Sørensen scorer for Brann

– Veldig bra angrepsfotball

Var det en håpløs åpning skulle det bli enda verre. Ni minutter senere la Gilli Rólantsson tilrette for Fredrik Haugen rett utenfor Sandefjord sekstenmeter. Fem minutter før pause økte Orlov ledelsen til 3-0 etter at Barmen serverte spissen på hodet. Minuttet senere var Gilli Rólantsson fremme med hodet og satte inn dagens fjerde mål.
– Det er veldig bra angrepsfotball av Brann, sa Eriksen i Fotball Direkte.
I pausen tok Sandefjord-trener grep og kastet innpå to junorspillere. Håkon Lorentzen og Sabawon Shamohammad erstattet Flamur Kastrati og Enric Vallés.
– Vi ser frem mot kampen mot Aalesund. Derfor gjør jeg to bytter nå for å spare spillere, sa Bohinen til Eurosport i pausen.
Brann hadde et overtak også etter pause og Vidar Ari Jonsson satte inn 5-0 rett før slutt.
Slik startet lagene:
Brann: Piotr Leciejewski, Amin Nouri, Vito Wormgoor, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen, Fredrik Haugen, Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen, Daniel Braaten, Jakob Orlov, Gilli Rólantsson.
Sandefjord: Ingvar Jónsson, Victor Demba Bindia, El-Hadji Gana Kane, Christer Reppesgård Hansen, Abdoulaye Seck, Joackim Olsen Solberg, André Sødlund, William Kurtović, Enric Vallès, Pau Morer, Flamur Kastrati.

Fredrik Haugen dobler for Brann

Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21