Sandefjord - Brann 0-1:
Brann straffet Sarpsborg 08 etter den pinlige smellen på Alfheim og har koblet et lite grep om 2. plassen i Eliteserien etter søndagens seier mot Sandefjord.
Deyver Vega spilte en god kamp og var kontant og nådeløs da han satte inn 1-0 i første omgang. Dette var angriperens tredje strake scoring på like mange kamper.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57
Se sammendraget fra kampen. Saken fortsetter under videoen:

Vega ble matchvinner for Brann

Vegas forvandling

Eurosports fotballekspert mener han har sett en liten forvandling hos Branns 24-åring.
– Tidligere i sesongen turte han ikke å utfordre og kom til veldig få skudd. Nå er han mye mer besluttsom. Pang sier det. Det der så vi ikke i de første rundene. Da var ikke han så tøff til å skyte eller å utfordre, sa Eriksen.
Seieren betyr at Brann har to poeng ned til Sarpsborg 08 og tre poeng ned til Molde, og er i førersetet med tanke på sølvplassen med sju kamper igjen å spille.
– Det er sterkt. Brann har sluppet inn 20 mål. Det er kun Rosenborg som har sluppet inn færre (16. journ.merk), sa Eriksen.
Etter kampen var Brann-trener Lars Arne Nilsen fornøyd og lukter europacupspill neste sesong.
– Det er akkurat slike kamper man må vinne for å henge med i toppen. Det er en tøff bortekamp mot et bra Sandefjord-lag synes jeg. Å vinne slike kamper, da kan vi være med helt oppe helt ut, sier Nilsen til Eurosport.

– Heldigvis scoret jeg

Sandefjord fikk kampens første sjanse på eget gress, men det sølvtørste bergensere tok ledelsen i første omgang. Et innlegg fra Ruben Kristiansen fra venstre fant Deyver Vega på bakerste stolpe. Angriperen var kontant og hamret inn 1-0 til gjestene.
– Det er fantastisk. Det er beslutsomt. En høye/venstre-finte, sa fotballekspert Bernt Hulsker.
Like etterpå var samme mann frempå igjen, men skudde gikk utenfor den lengste stolpen til Sandefjord.
– Det en hard kamp. Det er et godt lag. Vi har hatt to muligheter. Heldigvis scoret jeg, sa Vega i pausen.
Omtrent kvarteret etter pause ble vingen erstattet av Peter Orry Larsen. I andre omgang skjøt Facundo Rodriguez i tverrliggeren for hjemmelaget, men det endte med seier til rødtrøyene.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21