Få utenfor Bergen hadde trolig tippet at Brann kom til å ligge på toppen av Eliteserie-tabellen etter 13 serierunder. Riktignok er det kun målforskjell som gjør at de ligger foran Rosenborg, men 29 scoringer og kun ti baklengs indikerer at Lars Arne Nilsens gutter virkelig blir å regne med i år.
Det er ikke bare i Eliteserien Brann-spillerne har gjort jobben. I spillet Eliteserien Fantasy, som på mange måter oppsummerer virkeligheten, er også Brann-spillerne dominerende. Eurosports Eliteserien Fantasy-ekspert Martin Sleipnes mener Brann ikke kan unngås hvis man skal gjøre det godt.
– De topper ligaen og plukker poeng. De scorer mest mål. Det er nesten sånn at man må ha tre fra Brann på laget. Det er ingen grunn til at det skal snu med det første, sier Sleipnes.
Eliteserien
Aune (20) er fansens nye håp: Holder liv i Brann med praktraid
11/09/2021 PÅ 17:52
Ikke en bruker? Registér deg her
Dersom du setter sammen laget som har plukket mest poeng på spillet så langt denne sesongen, vil du fort merke at det ikke er mulig å lagre. En ting er naturligvis at prisen vil være på over de 100 millioner kronene man har fått utdelt på forhånd, men et annet problem er at det er maks tre spillere fra hvert lag. I troppen som har plukket mest poeng til sammen befinner det seg hele fire Brann-spillere: Gilli Rólantsson, Amin Nouri, Fredrik Haugen og Daniel Braaten. Ingen er i nærheten av bergenserne på dette området. Faktisk kan motstanderne kun vise til to spillere i «drømmetroppen»: Stabæk med Ohi Omoijuanfo og Tonny Brochmann, og Sarpsborg 08 med Patrick Mortensen og Sigurd Rosted.
(saken fortsetter under)

Beste

Foto: Eurosport

Over halvparten har Ohi

Ser man på de mest valgte spillerne er det heller ingen tvil om at laget fra Vestlandet med røde trøyer er svært populære. Rólantsson (valgt av 38,9 prosent) er spilleren som er nest mest populær av samtlige i Eliteserien. Kun Ohi (valgt av 51,4 prosent) er mer populær. Keeperen som er mest valgt er for øvrig André Hansen (34,6 prosent), mens Anders Trondsen (34 prosent) er mannen som foretrekkes av flest på midtbanen. Sleipnes er ikke overrasket over at folket tviholder på Stabæk-spiss Ohi.
– Man blir trollbundet av de to hattrickene som kom ganske tidlig, men nå har han kun scoret to mål på de siste åtte kampene. Hvis han ikke leverer mot Kristiansund på hjemmebane, må han henge i en tynn tråd. Han er høvelig billig og har hatt prisstigning, så mange sitter nok og ruger litt. Det er en kort sesong med varierende resultater, så man må bare kaste seg på en bølge hvis man ser en, sier Sleipnes.
Eliteserien Fantasy: Dette er dine utvalgte
I alt er det 15 spillere «ingen» vil ha. Av spillerne som er valgt av 0,0 prosent finner vi blant andre RBK-spiss Erik Botheim, Vålerengas Chidera Ejuke og Sandefjords Sabawon Shamohammad.

RBK klart dyrest

Rosenborg fikk nærmest gullet utdelt før sesongen av enkelte, noe som gjenspeiler seg i hvem som topper listen over de mest kostbare spillerne. Hele pallen kommer fra Rosenborg. Spillets dyreste er fortsatt Nicklas Bendtner, men danskens verdi er nede i 12,2 etter å ha kostet 12,5 millioner kroner før sesongstart. Spillets nest dyreste er Pål André Helland. Med 10,8 millioner kroner har også han falt i verdi. Rosenborg-kaptein Mike Jensen er den tredje dyreste og har i likhet med sine lagkamerater blitt billigere. Dansken koster nå 10,4 millioner kroner.
– Det var høye forventninger til de før sesongen. Det er egentlig fortsatt høye forventninger. Det er litt det samme som med Ohi. Det burde være den siste sjansen hjemme mot Sogndal. Hvis det ikke er en god kamp, så er det noe feil med RBK som ikke kommer til å rette seg med det første, sier Eliteserien Fantasy-eksperten.
PS. Statistikken oppdateres hvert døgn, så enkelte tall kan være forandret etter at artikkelen ble skrevet.
Eliteserien
FKH-profilens klare dom: – Drita dårlig!
28/08/2021 PÅ 11:58
Eliteserien
Brutal nedtur etter ledelse: – Kan ikke annet enn å føle litt med Brann
21/08/2021 PÅ 19:52