Den polske nyervevelsen får på ingen måte den starten han ønsker på Haugesund-karrieren. Riktignok har han allerede fått muligheten til å vise seg frem med tre kamper fra start, men der stopper det for en stund.
«Kuba» har ikke vært til stede på trening denne uken, og årsaken er ifølge Haugesunds Avis at midtbanespilleren er hjemme i Polen for å pleie skaden.
Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 PÅ 18:02
Klubbens fysioterapeut bekrefter overfor avisen at det ikke er snakk om et kortvarig skadeopphold, og at dermed moroa avbrytes før den virkelig var i gang for nysigneringen.
– En slik skade tar omtrent tre uker å lege. Trolig tar det fire til seks uker før han er tilbake i spill. Han er snart tilbake i Haugesund for å begynne på rehabiliteringen, sier Sørhus til avisen.
Skulle det i verste fall ta seks uker, vil han først være tilbake den 19. oktober. Det betyr at han vil gå glipp av i alt seks kamper (Lillestrøm, Sogndal, Viking, Odd, Vålerenga og Sandefjord). Den neste kampen blir da bortekampen mot Molde 22. oktober. Hvis han vil reagere bra på opptreningen og være ute i kun tre uker, vil det likevel være snakk om at han mister tre kamper.

Trodde han var ute i to dager

Spilleren sliter med en strekk på baksiden av låret. I utgangspunktet hadde klubben aldri sett for seg at det skulle være så ille som det faktisk var.
– I kartleggingsfasen trodde vi at det ville holde å ta det med ro et par dager. Så valgte vi å ta en MR. Den viste at strekken var mer alvorlig enn vi først trodde, sier Sørhus.
Serafin kom på lån fra Lech Poznan, klubben som knuste Haugesunds Europa-drøm, tidligere i sommer.
FKH-trener Eirik Horneland er svært skuffet over nyheten, og sier til Haugesunds Avis at spilleren har funnet seg godt til rette etter overgangen.
– Han tok det med en gang. Det var en befrielse å få Kuba inn. Han har mye fotball i seg. I tillegg har han spilt med den intensiteten vi ønsker oss. Vi får heller glede oss over at han skal være her helt til neste sommer, sier Horneland.
Haugesunds neste kamp er mot Lillestrøm. Den kampen spilles søndag 18.00. Se den på Eurosport Player.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 PÅ 20:39
Eliteserien
Trømsø forlenget med Helstrup
17/06/2022 PÅ 12:29