Etter fire sesonger i Sogndal er Bjørn Inge Utvik klar for Sarpsborg 08.
Det melder klubben selv i en pressemelding tirsdag ettermiddag.
21-åringen har skrevet under på en treårskontrakt med fjorårets bronsevinner i Eliteserien.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
– Jeg er en leder på banen som liker å styre fireren og laget. Jeg er en tøff spiller og tar gjerne krigen. Jeg har fått noen smeller på grunn av det, men det går fint, sier den karismatiske midtstopperen.
Unggutten blir dermed en het kandidat til å fylle tomrommet etter Sigurd Rosted, som tidligere denne måneden ble klar for den belgiske toppklubben Gent.
Sportssjef Thomas Berntsen har fulgt Utvik over flere år. Han tror og håper Avaldsnes-gutten har det som skal til for å ta de samme stegene som flere andre stoppere har gjort i klubben.
– Dette er litt opp til Bjørn Inge selv. Han kommer inn i en tøff konkurransesituasjon, men vi vet alle hvordan det har gått med Sigurd Rosted og Jakob Glesnes.
Med nærmere 70 Eliteserie-kamper og 41 opptredener på aldersbestemte landslag har Utvik godt med erfaring tross sin unge alder.
– Jeg har vært med fra U15 til U21-landslaget. Jeg har fått litt erfaring derfra og fra de drøyt 100 kampene i Sogndal. Jeg håper å ta med meg det inn her, sier han.
– Utvik er en ung, men erfaren midtstopper. Det er imponerende med over 100 kamper på de to øverste nivåene, alderen tatt i betraktning. Han er veldig strukturert og profesjonell i det han gjør. En kompromissløs stopper - noen ganger faktisk litt i overkant, sier Berntsen.
Utvik ser frem til å spille på banen han beskriver som en av de tøffeste å komme til som motspiller.
– Sarpsborg er et veldig godt lag. Jeg håper vi kan bygge på de siste sesongene. Hver gang jeg har vært utpå Sarpsborg stadion med Sogndal, har det vært beintøft. Det har stort sett blitt til at vi har forsvart oss i 90 minutter.
Sarpsborg 08 sesongåpner hjemme mot Rosenborg 11. mars.
Eliteserien
RBK-kometen om stjernesammenligningen: – Pleide å kalle meg selv Lukaku
29/08/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Kometen var lagkompis med Haaland: – Jeg var liten og teknisk, han var høy og tynn
26/08/2021 PÅ 10:19