Klubben skriver i en pressemelding torsdag kveld at den sportslige ledelsen dermed er komplett.
– Det er med både stolthet, forventing og glede at jeg har takket ja til jobben. Det er en klubb fra byen jeg har vokst opp i, og fra den delen av byen jeg er oppvokst i, sier Tjærnås til Eurosport.no.
– Jeg har hatt det veldig bra i klubbene jeg har vært i, men det er litt spesielt med akkurat Vålerenga, og jeg gleder meg veldig til det.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 PÅ 13:33

Ser arbeidsplassen fra stua

Ikke bare ligger klubben nært hans hjerte, den ligger også nært hans hjem. Fremover vil Tjærnås kun ha få minutter til arbeidsplassen.
– Jeg kan se ned på stadion fra stua mi nå, humrer han.
Tjærnås har tidligere vært trener i Vålerenga, blant annet da laget vant cupen i 1997. 57-åringen kom til Brann sommeren 2015. Den 25. oktober i høst var han ferdig.
– Vi skilles som veldig gode venner, forsikret Tjærnås til Branns hjemmeside.
Les også: Vålerenga-spiller legger opp

Takket nei til andre muligheter

Fotballprofilen sier til Eurosport.no at han hadde flere tilbud.
– Jeg hadde en del muligheter, sier han.
– I Norge eller utlandet?
– Begge deler, men jeg ønsker ikke å si så mye mer om det.
Årsaken til at han valgte VIF er likevel enkel:
– Jeg vet jeg kommer til å jobbe med bra folk, det er det jeg gleder meg mest til. Jeg har fått et godt inntrykk av Ronny (trener Deila) og Jørgen (sportslig leder Ingebrigtsen) i møtene vi har hatt frem til nå. Det gjør at jeg er trygg på det som venter.
– Hva er de viktigste oppgavene dine?
– Det er å være utrolig nøye på hva vi ser etter, før vi begynner å tenke hvem vi ser etter. Vi må være ekstremt flinke på å hente spillere som er riktige. Å hente gode spillere er ikke vanskelig, selv om det kan høres dumt ut, men man må hente med de egenskapene vi trenger og ser etter.

Tror speiderrollen blir stadig viktigere

Tjærnås erkjenner at det er noen viktige uker som ligger foran klubben, men vil ikke gå inn på hvilke spillertyper han mener laget trenger.
57-åringen tror speiderrollen stadig blir viktigere slik fotballen utvikler seg, og viser blant annet til at det økonomiske perspektivet.
– Det er store muligheter til å hente økonomisk gevinst. Jeg tror det viktigste er å unngå dyre feilkjøp. Det er kanskje det aller viktigste med jobben fremover. Utenlandske klubber bruker fryktelig store ressuser og har mange ansatte. Når jeg er ute på aldersbestemte landslagskamper, kan det komme busslass med speidere. Jeg mener det er smart, understreker han.

Får ny sjef

Jørgen Ingebrigtsen har vært sportslig administrator i Vålerenga denne sesongen, og vil ved siden av det sportslig administrative ansvaret, lede arbeidet med spillerlogistikk. Det betyr også at han vil være lederen til nyansatte Tjærnås.
– En viktig del av jobben med spillerlogistikk er å være til stede der vi skal rekruttere nye spillere. Spesielt lokalt, men også nasjonalt og utenfor landets grenser. Lars har mye erfaring både som scout og trener, og har i tillegg vært i Vålerenga tidligere. Det å få han inn i klubben vil bidra til å styrke teamet, sier Ingebrigtsen.
Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 PÅ 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 PÅ 11:22