Kristiansund - Vålerenga 1-1:
I den siste kampen før sommerpausen stod hjemmesterke Kristiansund i veien for Vålerenga og Ronny Deilas mannskap.
Det ble et underholdene og interesant oppgjør mellom de to lagene. Kristiansund tok ledelsen i det 28. minutt på frispark ved Christoffer Aasbak etter at Vålerengas keeper Marcus Sandberg sparket Jonas Rønningen i foten utenfor sekstenmeteren.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
Men etter pause utlignet Ghayas Zahid i det 55. minutt for gjestene og det endte 1-1. Det betyr at Vålerenga ligger på en 7. plass med 23 poeng i det ferien starter, mens Kristiansund er på en 14. plass med 18 poeng, og har fire poeng ned til Tromsø på direkte nedrykk, mens det er ett poeng opp til Strømsgodset på trygg grunn.
– Jeg får en god følelse når vi får frispark rett utenfor sekstenmeteren her. Jeg hadde en god følelse. Heldigvis traff jeg godt. Det er deilig å se den gå inn, sa Aasbak om frisparkperlen til Eurosport.
Saken fortsetter under videoen:

– Sett dommere dra opp det røde kortet

Det ble hett rundt ørene på Vålerengas keeper Marcus Sandberg i det 27. minutt. Kristiansunds Jonas Rønningen ble spilt igjennom i bakrommet til Vålerenga og stormet mot mål. Sandberg kom ut for å klarere situasjonen, men Rønningen kom først på ballen og vippet den forbi keeperen 17 meter fra mål.
Vålerengas keeper kom for sent inn i situasjonen og sparket Rønningen i foten den påfølgende duellen. Dag Vidar Hafsås blåste korrekt for frispark og dro opp det gule kortet.
– Han treffer ham klokkerent i foten. Jeg synes han gjør det riktige der Hafsås, men jeg har sett dommere dra opp det røde kortet der også, sa kommentator Frode Marti.
Saken fortsetter under videoen:

Zahid redder poeng for Vålerenga

– Ikke slik at han skal ramle

Vålerengas keeper mener at KBK-spilleren var teatralsk i fallet. Han var ikke redd for at dommeren skulle dra opp det røde kortet.
– Jeg er såvidt på ham, men ikke slik at han skal ramle. Men det er dommeren som dømmer. Det er det vi må forholde oss til, sa Sandberg til Eurosport.
Men Rønningen avviser at han falt for lett i situasjonen.
– Jeg strekker meg etter ballen og prøver å komme først på den. Det gjør jeg også kolliderer vi med føttene i det jeg strekker meg etter ballen. Da er jeg ikke i så god balanse og da skal det ikke så mye til. Jeg har ikke sjanse, sa Rønningen til Eurosport.
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56