Nicklas Bendtners formkurve har vært nedadgående. Rosenborg-spissen viste fin form i starten av sesongen og scoret i de to første rundene. Siden det er det blitt lenge mellom målene for den danske stjernespilleren.
20. mai er siste gang Bendtner scoret for Rosenborg da det ble ett poeng mot Lillestrøm.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
Forvandlingen er stor. Både i prestasjoner og kroppsspråk. Der Nicklas Bendtner jublet og omfavnet lagkompiser som scoret mål i begynnelsen av sesongen, ser det nå ut som det ikke er noe glede når RBK scorer mål.
Se hele Bendtner-diskusjonen. Saken fortsetter under videoen:

– Du skal være disiplinert og god skuespiller

Fotballekspert Bernt Hulsker tror debatten den siste tiden om hvem som skal spille på topp for trønderne og kritikken mot 29-åringen har påvirket ham.
– Det ble en diskusjon rundt Matthias Vilhjalmsson eller Bendtner. Hvem av dem skulle spille. Vilhjalmsson kom inn, kan systemet inn og ut, og han kan spille på de seks offensive plassene til Rosenborg og levere som forventet. Så er det litt styr rundt det og han nektet å snakke med pressen. Det hopet seg litt opp, sier Hulsker.
Kontrasten er påfallende. Tidligere i sesongen stormet Bendtner til lagkameratene som scoret mål. Som da Anders Konradsen hamret inn den avgjørende scoringen mot Brann. Mot Sogndal sist så det ut som at han ikke brydde seg da Vilhjalmsson og Jevtovic scoret. Det la Hulsker merke til og kjenner igjen mekanismene som spiller inn.
– Da Vilhjalmsson scoret målet der tenkte han nok at det kunne vært noen andre. Så kommer Jevtovic og scorer det andre. Da føler han samtidig at han er der, men ikke der han skal være. Slik at han er i situasjoner, men ikke der de som scorer er. Det er klart at det plager ham litt når han ikke har gjort nok mål, formen er nedadgående og ser sine nærmeste konkurrenter dundrer inn mål etter mål. Da skal du være ganske så disiplinert og god skuespiller for å være stormende og jublende glad slik han har vært tidligere i sesongen, forteller Hulsker, og poengterer:
– Men klart. Det er litt typen Bendtner også. Vi er ikke forundret, fortsetter fotballeksperten.
Saken fortsetter under bildet:

Nicklas Bendtner

Foto: Scanpix

– Forvandlingen er total. Det er helt vilt

Eurosports fotballekspert Bengt Eriksen er enig i at kroppsspråket og Bendtners utstråling er endret.
– Forvandlingen er total. Det er helt vilt. Jeg synes generelt at det er helt merkelig at du ikke jubler når laget ditt scorer. Om det er nummer fire, elleve, 21 eller deg selv. Det er noe med retorikken. Vi har fått streng beskjed om at han er kjempegod. Så har vi ikke helt sett det, da. Nå begynner det å gå så lang tid at også Rosenborg begynner å si at han kanskje ikke har vært så god, sier Eriksen.
Likevel vil han legge all skyld på den danske spissen for at han ikke leverer foran mål for tiden.
– Det er ikke bare Bendtners skyld. Det er også måten han blir brukt på.
Eriksen tror det påvirker den danske spissen.
– Nå går du fra å være en lagspiller og blir begeistret over hva laget får til, til å opptre som småapatisk, fortsetter Eriksen.
  • Gå ikke glipp av Kristiansund - Rosenborg mandag klokken 18.30 på MAX og Eurosport Player.

– Derfor jeg har kalt ham en daff og lat utgave av Steffen Iversen

Eurosports fotballekspert Roger Risholt så 29-åringen på nært hold da han kommenterte kampen mot Sogndal forrige runde. Han ble ikke imponert over måten spissen posisjonerte seg foran mål.
– Rosenborg var mye bedre. Første omgang var bra. Andre omgang ble de veldig mye bedre. Bendtner var ikke i nærheten. Han hadde innvolvering der han spilte gjennom Vilhjalmsson, ellers var Bendtner dårlig mens RBK var gode. Han var aldri der ballen var. Kom det et innlegg var alltid Vilhjalmsson der eller Jevtovic, men han var ikke der han skulle være. Det er frustrerende å se på ham, sier Risholt.
At ikke spissen får ut potensialet sitt i RBKs formasjon forundrer Hulsker.
– Han har fremdeles ikke klart å komme seg inn i dette her. Han er for mye nede og henter ballen fremdeles. Som en spydspiss og nier i Rosenborg skal du stå fremme å stange, og være den bautaen som dytter den ballen i mål. Slik som Harald Martin Bratbakk, Sigurd Rushfeldt og Steffen Iversen gjorde, forteller Hulsker.
– Det er derfor jeg har kalt ham en daff og lat utgave av Steffen Iversen, supplerer Eriksen.
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38