• Kan Bendtner og Rosenborg avslutte med stil? Se Odd–RBK på Eurosport Player fra 17.50 søndag.
LERKENDAL (Eurosport.no): Etter en tøff start på sesongen har Nicklas Bendtner vært Eliteseriens store spiller i høst. Før søndagens serieavslutning er han to mål foran Ohi Omoijuanfo på toppscorerlista med sine 19 nettkjenninger.
Nå takker han Rosenborg – og nærmest garanterer at han blir værende i Trøndelag også i 2018 i dette intervjuet med Eurosport.no.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 PÅ 20:39

Siktet ikke mot toppscorertittelen

Men først skrur vi klokka åtte måneder tilbake i tid, til ukene før seriestart.
– Jeg visste godt det ville bli vrient i starten. Jeg ville sette realistiske, ikke for høye mål for meg selv, sier dansken som ikke hadde spilt fotball regelmessig på lenge da han ble enig med Stig Inge Bjørnebye og Kåre Ingebrigtsen om å signere for RBK.
– Nå blir du etter alle solemerker toppscorer med minst 19 mål, var det noe du siktet mot før sesongen?
– Toppscorertittelen var ikke et personlig mål før sesongen, men når man er så nære og ligger side om side med én annen, er det noe du gjerne vil ha, forteller han.

– Jeg gadd ikke spille fotball

Bendtner ble møtt med et enormt forventningspress etter sjokkovergangen til Rosenborg, men det var en sliten og fotball-lei danske som ankom Trondheim i vår.
– Fra ikke å ha lyst til å spille fotball, til å komme til et sted som Rosenborg. Det ga meg noen ting tilbake som hadde forsvunnet fra meg. Jeg er evig takknemlig.
– Jeg tror ikke helt de vet hvor mye det har betydd. Det er ikke én enkeltperson; det er lagkamerater, mennesker rundt klubben, trener, sportssjef og mennesker hjemmefra som har bidratt, forteller en åpenhjertig Bendtner.

29-åringens stadig bedre sesong ble belønnet med comeback på det danske landslaget i høst, der han fikk æren av å fastsette sluttresultatet til 5-1 mot Irland i den avgjørende playoff-kampen tidligere denne måneden.
– Det å komme tilbake og score på landslaget var stort, men i mitt eget hode var jeg aldri avskrevet. Du vet hvordan pressen og de såkalte «ekspertene» og hva de ellers kaller seg fungerer, ikke sant.

Avslører alt i egen bok

Etter kampen i Dublin uttalte spissen til Eurosport.no at han er ekstra glad etter alt som har skjedd med ham på det personlige plan de siste årene.
– Er det noe du vil utdype?
– Nei, gliser dansken, og bryter ut i latter, før han følger opp:
– Det blir utdypet på et tidspunkt. Ikke helt ned i spesifikke detaljer, det sparer jeg til jeg skal skrive bok en dag. Men det kommer en forklaring på hva som egentlig har skjedd med meg de siste fem-seks årene, både som menneske og som fotballspiller.
(se Bendtner snakke om bokplanene– saken fortsetter under)

Bendtner_video

Foto: Eurosport

– Noe eksepsjonelt må til

Suksessen og det at Danmark er klare for VM neste år, endrer ingenting på 2018-planene for den tidligere Arsenal-, Juventus- og Wolfsburg-spilleren.
– Nei, slett ikke. Det har ingen betydning. Jeg er enormt fornøyd her, og mitt fokus ligger 100 prosent på RBK.
Les også: Bendtner: – Scoret jeg hat trick?
Riktignok vil noe av fokuset tilegnes det danske landslaget og hvordan han skal kjempe seg tilbake til en plass i førsteelleveren.
– De siste seks kampene jeg har spilt har jeg kommet inn og skapt sjanser eller mål. Målsettingen nå er en fast plass i startoppstillingen, og det oppnår jeg best her i Rosenborg, sier han bestemt.
– Er det nesten slik at det innebærer større risiko å forlate Rosenborg i januar, med tanke på VM-spill for Danmark?
– Det kan du godt si. Min plan er å bli her og utvikle meg. Jeg vet ikke hva neste skritt på reisen blir, men så lenge jeg er glad og det går godt sportslig, ser jeg ingen grunn til å endre det. Det er lenge siden jeg har hatt den følelsen jeg har nå, så det må være noe eksepsjonelt for at det bildet skal endres.
Alt tyder med andre ord på at vi også får oppleve Nicklas Bendtner på norske Eliteserie-arenaer også i 2018.
PS: Bendter kan sikre toppscorertittelen mot Odd i dag. Se kampen på Eurosport Player fra 17.50.
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 PÅ 12:18
Eliteserien
Dominerte etter kontroversielt rødt kort: – Det er risikoen ved å legge seg i feltet
11/05/2022 PÅ 18:53