– Det er typisk Bendtner det, han dukker opp der det skjer om dagen, konkluderte Eurosports ekspertkommentator Kjetil Rekdal etter at 22 minutter var spilt på Åråsen.
For 13. gang denne sesongen fant Nicklas Bendtner veien til nettmaskene. Denne gangen etter en corner fra Marius Lundemo som spratt gjennom hele feltet og til dansken på bakerste stang, som fikk god tid på å ta den ned og banke den i kassa.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56

Tallene som understreker Bendtners storform

For å understreke den gode formen Bendtner er i om dagen kan vi se på denne statistikken: Bendtner har scoret ti mål på sine 14 siste avslutninger. Dette var også den tredje strake ligakampen dansken har funnet veien til nettmaskene, det har han kun klart én gang tidligere i karrieren.
– Han er spiss i Rosenorg og da får du gode målsjanser når du spiller med gode medspillere. De relasjonene vi har sett blir bedre og bedre. Han er jo en bra spiss og en strålende avslutter. Det er artig at han spiller i Rosenborg-drakt, sier Roseborg-trener Kåre Ingebrigtsen etter kampen.
Rekdal har tidligere uttalt at han mener Bendter vil bli ta toppscorertittelen fra Stabæks Ohi Omoijuanfo og at dansken vil endet på scorte mål i Eliteserien denne sesongen.
Pål André Helland viste at han var tilbake med en perle av en scoring etter 34 minutter. Fra 20 meter klinket 27-åringen til, en nydelig curl rett inn i første kryss. Bortelaget kunne dermed gå til pause to mål foran Lillestrøm.

Ett mål bak Ohi

Etter 73 minutter var dansken oppe i 14 eliteseriemål. Dommer Ola Hobber Nilsen pekte på straffemerket etter at Samuel Adegbenro ble klippet ned av Lillestrøms Marius Amundsen innenfor 16-meteren. Bendtner sendte like greit Lillestrøm-debuntant Marko Maric i feil retning og satte elegant inn kveldens tredje for Rosenborg.
Samtidig som Bendtner scoret i Lillestrøm, bommet Ohi på straffe for Stabæk borte mot Kristiansund. Dermed ligger 29-åringen kun ett mål bak Ohi i kampen om toppscorertittelen i Eliteserien.
– Akkurat nå angerer jeg på at jeg tippet at Bendtner vil score 20 mål, han vil nok endte på 21 eller 22 mål denne sesongen tenker jeg, sier Rekdal etter å ha sett Bendtners andre mål for kvelden.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09