Eurosport

Bendtner brøt ti år gammel forbannelse

Bendtner brøt ti år gammel forbannelse

10/09/2017 21:47Oppdatert 10/09/2017 22:24

For første gang på ti år er Nicklas Bendtner oppe i ti seriemål.

Eurosport Player : Se direkte

Direkte på Eurosport

Etter en mildt sagt kjedelig første omgang i Drammen eksploderte det på Marienlyst da Nicklas Bendtner steg til værs etter 62 minutter. Dansken headet inn 1-0 etter en godt plassert corner fra Tore Reginiussen.

Dette var danskens tiende seriemål i en og samme sesong, et tosifret antall han ikke har klart å nå siden tiden i Birmingham i 2006/2007-sesongen.

Håper å beholde Bendtner

– Jeg er ikke helt tilfreds. Jeg skulle gjerne ha scoret noen flere, men jeg er glad for å score og være på et lag der vi vinner og kjemper om mesterskap. Vi har nådd målet om Europa League nå. Nå handler det om Eliteserien, sier Bendtner etter kampen.

  • Torsdag møter Rosenborg Real Sociedad! Den kampen kan du se på Eurosport Player og MAX fra 20:25.

– Nå begynner dere å se hva vi vi har sett på trening i lang, lang tid. Og så gjør han det oftere og oftere. Han viser hvilken spiller han er. Forhåpentligvis klarer vi å beholde ham og gjøre ham enda bedre i fremtiden, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til Eurosport etter kampen.

Brøt forbannelsen i Drammen

Samuel Adegbenro meldte seg også på scoringslisten med sitt seriemål nummer syv for sesongen. Med 2-0-seier brøt også Rosenborg en aldri så liten forbannelse i Drammen. Trønderne har ikke vunnet på Marienlyst siden 2009, dette var også den enste gangen Rosenborg har klart å ta med seg alle tre poengene fra Drammen siden 2006.

– Dette er en tøff plass å komme til. Det er fantastisk å ta med seg tre poeng her i kveld, det var viktig. Jeg synes ikke det spruter helt av oss, det blir bedre i andre omgang, sier Ingebrigtsen.

Tviholder på tabelltoppen

Rosenbog beholder dermed luka på seks poeng ned til Sarpsborg 08 som holder på andreplassen i Eliteserien.

– Dette var viktig for oss. Jeg føler vi kontrollerer store deler av kampen, vi gir bort litt for mange kontringer i første omgang. Men det er viktig å ta med oss det vi gjør i andre omgang, sier Ingebrigtsen.

To Strømsgodset-spillere måtte forlate banen i løpet av første omgang. Etter 19 minutter gikk Marcus Pedersen av banen etter å ha blitt sittende på gresset. Bare syv minutter senere lå Bassel Jradi nede etter en hodeduell med Rosenborgs Jørgen Skjelvik. Jradi ble senere kjørt til legevakta.

0
0