Etter en mildt sagt kjedelig første omgang i Drammen eksploderte det på Marienlyst da Nicklas Bendtner steg til værs etter 62 minutter. Dansken headet inn 1-0 etter en godt plassert corner fra Tore Reginiussen.
Dette var danskens tiende seriemål i en og samme sesong, et tosifret antall han ikke har klart å nå siden tiden i Birmingham i 2006/2007-sesongen.

Håper å beholde Bendtner

Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
– Jeg er ikke helt tilfreds. Jeg skulle gjerne ha scoret noen flere, men jeg er glad for å score og være på et lag der vi vinner og kjemper om mesterskap. Vi har nådd målet om Europa League nå. Nå handler det om Eliteserien, sier Bendtner etter kampen.
  • Torsdag møter Rosenborg Real Sociedad! Den kampen kan du se på Eurosport Player og MAX fra 20:25.
– Nå begynner dere å se hva vi vi har sett på trening i lang, lang tid. Og så gjør han det oftere og oftere. Han viser hvilken spiller han er. Forhåpentligvis klarer vi å beholde ham og gjøre ham enda bedre i fremtiden, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til Eurosport etter kampen.

Brøt forbannelsen i Drammen

Samuel Adegbenro meldte seg også på scoringslisten med sitt seriemål nummer syv for sesongen. Med 2-0-seier brøt også Rosenborg en aldri så liten forbannelse i Drammen. Trønderne har ikke vunnet på Marienlyst siden 2009, dette var også den enste gangen Rosenborg har klart å ta med seg alle tre poengene fra Drammen siden 2006.
– Dette er en tøff plass å komme til. Det er fantastisk å ta med seg tre poeng her i kveld, det var viktig. Jeg synes ikke det spruter helt av oss, det blir bedre i andre omgang, sier Ingebrigtsen.

Tviholder på tabelltoppen

Rosenbog beholder dermed luka på seks poeng ned til Sarpsborg 08 som holder på andreplassen i Eliteserien.
– Dette var viktig for oss. Jeg føler vi kontrollerer store deler av kampen, vi gir bort litt for mange kontringer i første omgang. Men det er viktig å ta med oss det vi gjør i andre omgang, sier Ingebrigtsen.
To Strømsgodset-spillere måtte forlate banen i løpet av første omgang. Etter 19 minutter gikk Marcus Pedersen av banen etter å ha blitt sittende på gresset. Bare syv minutter senere lå Bassel Jradi nede etter en hodeduell med Rosenborgs Jørgen Skjelvik. Jradi ble senere kjørt til legevakta.
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43