14 mål gjør han til Eliteseriens nest mestscorende spiller så langt denne sesongen. Nicklas Bendtner har vist storform utover høsten og peker seg ut som Rosenborgs viktigste spiller i jakten på sitt tredje strake seriegull.
Men i søndagens kamp mot Lillestrøm fikk trønderne seg en real støkk da den målkåte dansken ble liggende nede etter den duell med Aleksander Melgalvis.

Ville ikke ta noen sjanser

Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
– Av det jeg husker var den en duell der jeg glir og han treffer meg så beina våre slår mot hverandre så det blir kne mot kne. Men det er etter all sannsynlighet bare et slag som gjør at kneet stivner. Da ville jeg ikke ta noen sjanser med å fortsette å spille, sier Bendtner til Eurosport etter kampen.
29-åringen, som scoret to mål i søndagens kamp, kom seg opp på beina og fortsatte kampen etter smellen. Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen valgte likevel å ta ut Bendtner ti minutter før slutt.
– Vi tok han av for å være på den sikre siden, så fikk vi behandlet det fort. Også regner vi med han er klar, eller han står nok over treninga i morgen, så er han nok klar til torsdag, sier Ingebrigtsen.
Torsdag spiller trønderne sin andre kamp i gruppeslippet i Europa League når de tar imot Vardar Skopje. En kamp der det blir viktig å ha med seg nøkkelspiller Bendtner.
  • Kampen mellom Rosenborg og Vardar Skopje kan du følge på Max fra 19.00 og på Eurosport Player: Slik får du tilgang!

Bendtner

Foto: Eurosport

Har ikke noe behov for å bli toppscorer

Med 14 mål ligger Bendtner nå på andreplass til toppscorertittelen i Eliteserien, kun ett mål bak Stabæks Ohi Omoijuanfo. Men det hevder 29-åringen han tenker svært lite på.
– Toppscorertittel er aldri noe jeg har søkt etter.
– Hvorfor ikke?
– Det er tittelen i serien som er det viktigste. Jeg kan hjelpe til med å score mål, det er kun positivt. Men jeg synes vi spiller bedre med en større helhet. Og det ser vi ved at vi kommer til flere sjanser, det er slik det skal være, svarer Bendtner på Europsport sitt spørsmål.
I vår var det flere som så på dansken og Rosenborg med et skeptisk blikk og mente 29-åringen var "oppskrytt". I løpet av høsten har han og klubben stilnet den kritikken. For å understreke den gode formen Bendtner er i om dagen kan vi se på denne statistikken: Bendtner har scoret ti mål på sine 14 siste avslutninger.

Tror ikke Bendtner har nådd toppformen

– I vårsesongen kom han sjelden i scoringsposisjon selv. Han var med på oppbygningen av spillet, men han var for sent inne i boksen. Nå er han mer foran mål og da triller ballen litt oftere over mål med navn Bendtner, sier Eurosports ekspertkommentator Kjetil Rekdal.
Han har tippet at Bendtner vil ta igjen Ohi i kampen om toppscorertittelen og at dansken vil score 20 mål. Etter nok en overbevisende forestilling av dansken tror han det kan bli mer godt i vente for trønderne.
– Jeg tror fremdeles han er enda bedre enn det han allerede har vist. Dessverre for andre lag, men klarer Rosenborg å holde Bendtner skadefri og i Trondheim vil han score flere mål enn det han gjør nå, avslutter Rekdal.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09