Mandag ble Rosenborgs stjernespiss Nicklas Bendtner koblet til den sveitsiske klubben FC Zürich. Ifølge avisen Blick skal spillerens agent være i kontakt med klubben om en overgang.
Men til Eurosport.no er Ivan Marko Benes taus om opplysningene om et potensielt klubbskifte til den sveitsiske klubben.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
– Ingen kommentar, sier agenten til Eurosport.no.

Bendtner viktig for RBK i Europa

Den sveitsiske klubben er på utkikk etter en spiss etter å ha solgt Raphael Dwamena til Levante og Michael Frey til Fenerbahce. Bendtner har kontrakt med Rosenborg ut neste sesong. Eurosports fotballekspert Thomas Myhre tror Rosenborg kan være åpen for et salg av spissen.
– Jeg tror det overordnede målet etter sesongen i fjor, der han ble toppscorer, var aktuell for VM-troppen og var på alles lepper, var at de skulle få et godt økonomisk tilbud i sommer. Så fikk han denne skaden og kom ikke med i troppen. Rosenborg må ikke selge ham, men jeg tror de er klare til å slippe ham hvis det er riktig for begge parter, sier Myhre.
Den tidligere landslagskeeperen mener Bendtner har vært mer lysende for RBK i europacupspill enn i Eliteserien.
– Han har gjort en jobb for Rosenborg i Europa og vært en viktig brikke der. Han var med på å sende RBK videre mot bananskallet Valur og presterte godt i de øvrige kampene. I tillegg scoret han sist mot Shkendija. Han har vel egentlig mer positiv i Europa enn i Eliteserien.
  • Lad opp til Eliteserien og følg hele runden: Se Fotball Direkte søndag fra klokken 17.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Sett denne videoen? Saken fortsetter under videoen:

Søderlund-nei åpner for Bendtner-salg

Tirsdag avslørte Bendtners spisskonkurrent, Alexander Søderlund, til Haugesunds Avis at Rosenborg aksepterte bud fra Vålerenga, men at han selv takket nei. At Søderlund fortsatt er i klubben tror Myhre kan åpne for et Bendtner-salg.
– At de sier ja til VIF, ifølge Søderlund, vitner om at Bendtner blir siden de ikke selger begge to. Rosenborg hadde fått det vanskelig med å selge Bendtner om Søderlund gikk til VIF. Men når Søderlund takker nei til VIF åpner det døren for at Bendtner kan bli solgt, tror jeg.
Om Rosenborg tar seg til Europa League torsdag, mener Myhre at RBK kan være et flott vindu for Bendtner til å vise seg frem i høst. Trønderne har 3-1 å gå på fra hjemmekampen mot Shkendija.
– Utstillingsvinduet i Europa er større og der har han levert godt i fjor og i år. Så må han vurdere det sportslige og økonomiske i tilbudet. Om Rosenborg går til Europa, vil det være vanskeligere å kvitte seg med Bendtner. Det overrasker meg om han forlater klubben før Europa er klarlagt. Samtidig lever Rosenborg godt med at Bendtner blir værende.
Sett denne?

RBK-seier i målfest

Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55