Bekreftet: Benbrudd for Sogndals Sveen

Jonas Moen Rye

Oppdatert 05/04/2017 klokken 21:56 GMT+2

Ole Amund Sveen pådro seg benbrudd da han satte inn 1-0 for Sogndal hjemme mot Stabæk.

Sveen

Sogndal-spissen ble liggende igjen på bakken etter å ha sendt Sogndal i ledelsen hjemme mot Stabæk onsdag kveld.
Etter et langt innkast med påfølgende stuss, feide Stabæk-keeper Mandé Sayouba ned 27-åringen da han skulle sette ballen i nettet.
Sveen ble fraktet av Fosshaugane Campus på båre, og ikke lenge etter fikk Eurosport bekreftet fra Sogndals lege Anders Rosø at spissen har pådratt seg et benbrudd.
(Artikkelen fortsetter under videoen)

Ole Amund Sveen kjemper inn scoring og brekker benet

Det er foreløpig usikkert hvor omfattende benbruddet er, men Sogndal-spissen må etter alle solemerker belage seg på lang tid på sidelinjen.
I pausen manet Sogndal-kaptein Henrik Furebotn laget sitt til å vinne kampen for sin uheldige lagkamerat.
– Det så veldig stygt ut for ham, men han fikk nå seg en scoring før han måtte ut. Vi får ta tre poeng for ham i dag, sa Sogndals kaptein Henrik Furebotn til Eurosport i pausen.
Også Sogndals trener Eirik Bakke var preget av skaden på Sveen.
Da Sveen måtte ut, fikk Bendik Bye tillit. Den tidligere Steinkjer-, Ranheim-, og Levanger-spissen svarte med å sette inn både 2-0 og 3-0 i løpet av andreomgangens ti første minutter.
Halvveis ut i omgangen reduserte Alex Tchuimeni-Nimely for gjestene, men det skulle ikke bli mer enn et trøstemål.
Forrige sesongs assistkonge i Eliteserien Gilbert Koomson fjernet all tvil fire minutter senere, da han fastsatte sluttresultatet til 4-1 fra straffemerket.
Etter kampen handlet det meste likevel om Sogndals uheldige spiss.
– Det der er stygt. Det er vondt å se på, sa Eurosports fotballekspert Bengt Eriksen.

Ole Amund Sveen forlot Fosshaugane på båre. Nå bekrefter Sogndal at spissen har brukket benet.