Tirsdag stilte Brann-spillerne på trening igjen etter en ukes ferie. Den eneste som ikke var til stede på økten var Piort Leciejewski (32). Det fikk stor oppmerksomhet i lokalpressen da ryktene om et mulig bud fra den polske klubben Zaglebie Lubin lå på bordet for sisteskansen.
Onsdag var imidlertid 32-åringen tilbake i Bergen, og kunne fortelle at interessen fra hjemlandet var mer enn bare rykter.
Eliteserien
Aune (20) er fansens nye håp: Holder liv i Brann med praktraid
11/09/2021 PÅ 17:52
– Lubin sendte to tilbud til Brann. Mer kan jeg ikke si. Jeg forstår at dere spør, men jeg er ikke i posisjon til å snakke om det, sa Leciejewski til Bergens Tidende.
Med Alex Horwath og 18 år gamle Markus Pettersen som Branns to andre keepere, er det likevel tvilsomt at Brann vil slå til på tilbudet fra den polske eliteserieklubben. Men om Branns førstekeeper skulle forsvinne hjem til Polen, har imidlertid Lars Arne Nilsen planen klar.
– Vi må ta det hvis det skjer. Men vi har jo alltid en liste. Det er litt av spillet: Hvis vi mister noen, så har vi spillere å jobbe med. Foreløpig er det et hypotetisk spørsmål, men skjer det må vi sannsynligvis inn med en keeper relativt fort, sier Nilsen.
Sportssjef Rune Soltvedt ønsker overfor Eurosport.no verken å bekrefte eller avkrefte Leciejewskis utspill.
– Han skal stå i mål for Brann og jeg skal jobbe med spillerlogistikk, sånn er rollefordelingen. Men han må få lov til å si det han vil, sier Soltvedt, og legger til at det må komme «et veldig godt bud» om klubben skulle bestemme seg for å selge noen av sine spillere.
– Vår intensjon er å unngå å komme svekket ut av et overgangsvindu.
Leciejewski har så langt denne sesongen stått samtlige kamper for laget som for øyeblikket tredjeplass i Eliteserien. Mandag fortsetter medaljejakten når bergenserne tar imot Stabæk hjemme i Bergen.
Leciejewski var også i vinter koblet med en overgang bort fra Brann. Den gangen var det MLS-klubben FC Dallas som stod på trappene. Leciejewski hadde den gang nærmest blitt enige med den amerikanske klubben om de personlige betingelsene, men Brann ønsket ikke å la førstekeeperen sin gå.
Eurosport.no har ikke lyktes å komme i kontakt med Leciejewskis agent Daniel Steinfeld onsdag kveld.
Eliteserien
FKH-profilens klare dom: – Drita dårlig!
28/08/2021 PÅ 11:58
Eliteserien
Brutal nedtur etter ledelse: – Kan ikke annet enn å føle litt med Brann
21/08/2021 PÅ 19:52