Få minutter var spilt mellom Sarpsborg 08 og Rosenborg da en ballgutt fikk en svært ubehagelig opplevelse. Knallskudd ble kastet inn fra bortetribunen. Da smalt det like ved en av ballguttene.
– Vi var først redd trommehinnen var gått. Han fikk legehjelp. Han var i sjokk og har store smerter, fortalte medieansvarlig i Sarpsborg 08 Ann Kathrin Juul til Eurosport.no under kampen.
Gutten ble etter kort tid flyttet inn i spillertunnelen fordi han ikke lenger ønsket å stå ute. Der fikk han trøst av sin far som var vakt på kampen.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
– Han tør ikke å sitte ute. Han er vettskremt. Han sier det bare suser, smerten kommer og går, fortalte Juul under kampen.
Juul forteller at en av konsekvensene ble at man flyttet vekk ballguttene fra området foran bortesupporterne.
– Vi tør ikke å ha barn der. Det kom først et knallskudd, så et til.
– Knallskudd er ikke store og de er kreative på hvor de gjemmer ting. Vi hadde nøye sikkerhetssjekk. Det er nesten umulig å gardere seg mot, sier Juul.
Se hendelsen her:
Eurosport har vært i kontakt med ballgutten som til daglig spiller for HSV gutter 06. Han forteller at det var en veldig skremmende opplevelse. En liten trøst kom etter kampen da han skal ha fått signerte drakter av begge lag.
Operasjonsleder i politiet i Østfold, Bjørge Haugen, forteller at tre personer anmeldes.
– To for bruk av knallskudd. En for storming av banen, sier han til Eurosport.no, og forteller at det går på ordensforstyrrelse.
Trond Alstad, leder for organisasjon, samfunnsansvar og kommunikasjon i Rosenborg, var ikke klar over hva som hadde skjedd før Eurosport tok kontakt. Han varsler at man skal finne ut hva som har skjedd.
– Vi må ettergå det sammen med de av våre som var der. Vi skal finne ut hva som har skjedd. Har det skjedd noe som ikke er bra, skal vi ta tak i det. Sånne ting skal ikke forekomme. Vi får håpe at ballgutten blir bra, sier Alstad, som presiserer at Rosenborgs bortesupportere vanligvis oppfører seg bra.
Sent mandag kveld får Eurosport opplyst at gutten har det bedre, men at han fortsatt får smerter i ørene av høye lyder. Juul sier at Norges Fotballforbund har bedt om en rapport på det som skjedde.
Rosenborg vant kampen 2-1. Se sammendrag her:

Slik vant Rosenborg den utrolige toppkampen

Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53