Kristiansund–Sarpsborg 08 2–2:
Sarpsborgs toppscorer Patrick Mortensen stanget inn sitt 9. mål for sesongen etter å ha blitt servert av Diatta etter 61 minutter. 18-åringen dro seg inn i banen og chippet ballen på bakre til den målfarlige dansken, som svarte med å sette inn utligningen til 1-1.
Jonas Rønningen sendte hjemmelaget i ledelsen i første omgang på en retur på sitt eget frisparkforsøk. 26-åringen smalt ballen i muren, men fikk ballen tilbake og banket til med en volley som snek seg inn bak Anders Kristiansen i Sarpsborg-buret.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
Men det var Diatta som trodde han ble matchvinner. Senegaleseren brukte hodet og satte inn 2-1-målet i det 80. minutt etter en fin innsvinger fra Ole Jørgen Halvorsen.
Jean Alassane Mendy reddet imidlertid poeng på overtid for Kristiansund. Det likte Geir Bakke dårlig, og reagerte så kraftig at dommer Rohit Saggi sendte Sarpsborg 08-treneren på tribunen.
Slik forklarer Bakke de to situasjonene helt på tampen som førte til at Sarpsborg 08-treneren ble sendt på tribunen.
– De får to innkast etter hverandre. Begge kastene er våre. Da blir man litt sint. Når det er en linjedommer og en fjerdedommer på den siden og de ikke kan hjelpe hverandre, da blir du eitrandes forbanna. Men det er over nå, fortalte Bakke til Eurosport.
Det var tungt å se måten seieren røk på fra benken.
– Det er ikke på den riktige måten. Vi har dette i havn og så blir vi dømt bort. Det er tungt, fortsatte Bakke.
Etter de tapte poengene mot Kristiansund skiller det sju poeng opp til serieleder Rosenborg, som fikk en veldig stor luke etter 2–1-seieren mot Molde lørdag.
Kristiansund på sin side ligger på kvalifiseringsplass på tabellen med 19 poeng på 19 kamper. Fire poeng skiller ned til Viking under streken.
(©NTB)

Bakke sendt på tribunen da Sarpsborg 08 roter vekk tre poeng

Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
Eliteserien
Voldsom temperatur på Åråsen – LSK-spiller så rødt
16/10/2021 PÅ 18:22