Eirik Bakke og Sogndal fikk en fryktelig tung kveld da 2-0 ble snudd til 2-3 hjemme på Fosshaugane Campus lørdag.
Fredrik Haugen ble matchvinner seks minutter før full tid i en svært dramatisk kamp.
Etter oppgjøret var det en provosert Eirik Bakke som møtte Eurosport.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 KLOKKEN 18:57
– De står og jubler fra benken mot oss når de scorer. De får ta tak i seg selv og oppføre seg når de kommer til Sogndal. Den oppførselen mot oss fra Brann-benken var ikke bra, sier Bakke.
Sogndal-treneren, som selv har en fortid i Brann, mener blant annet bergensernes assistenttrener Robert Hauge var en av dem som opptrådte respektløst da rødtrøyene satte inn utligningen med ved Peter Orry Larsen, en spiller som nylig valgte å vrake nettopp Sogndal til fordel for Brann.
– Robert Hauge og noen andre står og hisser opp. Det er respektløst overfor oss og det får de ta tak i. Det er ikke sånn vi vil ha det, sier han.
Bakke har ingen problemer med at det jubles på Brann-benken, men heller måten det ble gjort på.
– De kan stå der og juble, men de må ha litt respekt for oss i Sogndal, slår Bakke fast.
(Artikkelen fortsetter under videovinduet)
Hauge kjenner seg imidlertid ikke igjen i det Sogndal-treneren karakteriserer som respektløs oppførsel.
– Det er jubelscener, så tenker vi ikke så mye om hvordan det skal være, om vi skal gå til venstre eller høyre. Det blir en runddans der vi til slutt går mot Sogndal-benken. Det er ikke noe skrik mot Sogndal-benken, det er en intern jubelscene, en refleks, sier Hauge.
Bakke reagerte også under kampen kraftig på feiringen, og det gikk en kule varmt i begge leirer.
– Jeg har egentlig ikke tenkt på at han sier det er provoserende før i ettertid. Hvis han velger å fokusere på det etter kampen, så får han gjøre det, sier Hauge.
Branns assistenttrener mener Bakke heller burde konsentrere seg om sitt eget lag og sine egne spillere, som han mener gjorde en veldig god kamp lørdag kveld.
– Bakke får heller rose spillerne sine, for de har et utrolig godt lag. De fremstår utrolig bra her på Fosshaugene, så han med sitt team har gjort en god jobb med å sette sammen et lag i ny formasjon, sier han.
Hva gjelder jublingen, mener Hauge at de to kjenner hverandre så godt at dette er noe Sogndal-treneren må tåle.
– Jeg har ikke tenkt til å si unnskyld, for det er ikke en bevisst handling. Men jeg har gjerne lyst å takke ham for kampen. At det smeller litt fra Bakke etterpå gjør ingenting, sånn ska det være. Vi kjenner hverandre såpass godt og har jobbet tidligere sammen, så det går helt fint.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 KLOKKEN 09:55
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 KLOKKEN 18:21