Scanpix

Bakke med frekt stikk til gamleklubben

Bakke med frekt stikk til gamleklubben

08/09/2017 20:23Oppdatert 09/09/2017 08:00

På lørdag er det klart for vestlandsderby på Brann Stadion når Sogndal kommer på besøk. Gjestenes trener har på ingen måte glemt det motsatte oppgjøret.

Eurosport Player : Se direkte

Direkte på Eurosport

20. mai 2017. Sogndal mot Brann.

Det er trolig en av kampene som vil bli husket best når vi skal oppsummere årets Eliteserie.

Hjemmelaget gikk opp i en 2-0-ledelse med rundt en halvtimes spill igjen. Derfra og ut snudde alt. Kristoffer Barmen, Peter Orry Larsen og Fredrik Haugen tegnet seg på scoringslisten, og gjorde at Brann snudde kampen.

En slik kollaps skal det mye til for å glemme, men det var ikke bare resultatet som irriterte Sogndal-trener Eirik Bakke. Måten Brann feiret utligningsmålet på fikk 39-åringen til å bli provosert, og han mente at spesielt Brann-assistent Robert Hauge dro det vel langt.

– Min tur til å juble mot Brann-benken

Nå har Sogndal muligheten til å revansjere det bitre nederlaget, men i Bergen har ikke hvittrøyene noen god statistikk. Lagets eneste seier mot bergenserne i øverste divisjon kom helt tilbake i 2002. Totalt har Brann vunnet 13 av 16 kamper i Eliteserien mot Sogndal med 40-10 i målforskjell.

– På lørdag er det min tur til å juble mot Brann-benken.

(saken fortsetter under)

Video - Feiringen som provoserte Sogndal

00:42

Venter en tøff høst

Brann ligger på medaljeplass, med syv poeng opp til Rosenborg og ett poeng opp til Sarpsborg 08. Sogndal har det mye tøffere, og ting tyder på at klubben må kjempe mot nedrykk de kommende månedene. En 13. plass gjør at Kristiansund på playoff puster de i nakken fire poeng bak.

– Vi har fått et fundament som skal ligge støtt i mange år fremover. Jeg føler vi må bite oss fast i Eliteserien, sier Bakke til Eurosport.no.

– Vi vil alltid komme høyere og høyere, men vi må stikke fingeren i jorda av og til og være glade for at vi er i Eliteserien. Det er her vi har lyst til å være.

Tre poeng mot Brann vil trolig bety at klubben får et lite pusterom i nedrykksstriden.

Video - Se Branns utrolige snuoperasjon mot Sogndal

02:32
0
0