20. mai 2017. Sogndal mot Brann.
Det er trolig en av kampene som vil bli husket best når vi skal oppsummere årets Eliteserie.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57
Hjemmelaget gikk opp i en 2-0-ledelse med rundt en halvtimes spill igjen. Derfra og ut snudde alt. Kristoffer Barmen, Peter Orry Larsen og Fredrik Haugen tegnet seg på scoringslisten, og gjorde at Brann snudde kampen.
En slik kollaps skal det mye til for å glemme, men det var ikke bare resultatet som irriterte Sogndal-trener Eirik Bakke. Måten Brann feiret utligningsmålet på fikk 39-åringen til å bli provosert, og han mente at spesielt Brann-assistent Robert Hauge dro det vel langt.
– Robert Hauge og noen andre står og hisser opp. Det er respektløst overfor oss og det får de ta tak i. Det er ikke sånn vi vil ha det, sa Bakke til Eurosport den gang.

– Min tur til å juble mot Brann-benken

Nå har Sogndal muligheten til å revansjere det bitre nederlaget, men i Bergen har ikke hvittrøyene noen god statistikk. Lagets eneste seier mot bergenserne i øverste divisjon kom helt tilbake i 2002. Totalt har Brann vunnet 13 av 16 kamper i Eliteserien mot Sogndal med 40-10 i målforskjell.
Den dystre statistikken gjør likevel ikke at Bakke, som har en fortid som spiller i Brann, er uten selvtillit før vestlandsderbyet han har omtalt som en cupfinale. Han er imidlertid klar på at han har gjort opp med Branns assistenttrener.
– Det der var sånn i kampens hete. Jeg har ikke noe imot Robert. Vi går på samme trenerkurs, og koser oss der, sier Bakke til BA, og legger lurt til:
– På lørdag er det min tur til å juble mot Brann-benken.
(saken fortsetter under)
Les også: Solgt over 14.000 billetter

Venter en tøff høst

Brann ligger på medaljeplass, med syv poeng opp til Rosenborg og ett poeng opp til Sarpsborg 08. Sogndal har det mye tøffere, og ting tyder på at klubben må kjempe mot nedrykk de kommende månedene. En 13. plass gjør at Kristiansund på playoff puster de i nakken fire poeng bak.
– Vi har fått et fundament som skal ligge støtt i mange år fremover. Jeg føler vi må bite oss fast i Eliteserien, sier Bakke til Eurosport.no.
– Vi vil alltid komme høyere og høyere, men vi må stikke fingeren i jorda av og til og være glade for at vi er i Eliteserien. Det er her vi har lyst til å være.
Tre poeng mot Brann vil trolig bety at klubben får et lite pusterom i nedrykksstriden.
Lad opp til oppgjøret på Eurosport Player og Eurosport Norge fra 17.00 på lørdag.

Se Branns utrolige snuoperasjon mot Sogndal

Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21