• Se Start - Tromsø søndag 11. mars klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Pluss 4
Tirsdag kveld ble det klart at Tromsø IL gikk med et underskudd på 7,5 millioner kroner i 2017.
Til tross for salgene av Ulrik Yttergård Jenssen, Thomas Lehne Olsen, Aron Sigurdarson og Mikael Norø Ingebrigtsen, som ifølge iTromsø hadde en totalverdi på rundt åtte millioner kroner, har ikke klubben hatt midler til å hente inn nye navn før sesongstart.
Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 PÅ 18:02
Men dagen derpå ser situasjonen plutselig langt lysere ut i Nordens Paris.
Enkeltpersoner og bedrifter skal ha sagt seg villige til å bidra til å forsterke Tromsøs spillerstall foran 2018-sesongen. En av de potensielle bidragsyterne er leder i TIL Holding, Per Aronsen.
– Jeg kan bekrefte at det er en mulighet for at det skjer. Jeg er følelsesmessig engasjert og ønsker å bidra til å få til ting. Som jeg har sagt før, må vi vurdere det som kommer frem etter hvert, se på det totale engasjementet og hva vi i fellesskap kan få til, sier Aronsen til iTromsø.
Nå håper han at klubben kan øke inntektene i årene som kommer.
– Gjennom årene har vi bygget et fundament og en organisasjon som skal være rigget for tiden fremover. Tanken er at strategien frem mot 2020 skal gi resultater etter hvert, særlig med satsingen på unge talenter og at vi etter hvert kan kapitalisere på det. Men det er en langsiktig satsing som forhåpentlig etter hvert vil gi suksess for TIL.
TIL-trener Simo Valakari ønsker å fokusere på de som allerede er i klubben, men erkjenner at det jobbes med å få inn nytt blod før overgangsvinduet stenger 4. april.
– Vi vet at om vi finner den rette spilleren, så kan vi få til noe. Men akkurat nå konsentrerer jeg meg bare om laget mitt og sesongstarten. Jeg vet vi har folk som tar hånd om alt det andre. Vi er en sterk klubb, og alle kan konsentrere seg om sin jobb.
Tromsøs sportssjef Svein Morten Johansen har ikke besvart Eurosport.nos henvendelser onsdag.
Eliteserien
Trømsø forlenget med Helstrup
17/06/2022 PÅ 12:29
Eliteserien
Glimt berget poeng på overtid mot erkerivalen
16/05/2022 PÅ 18:01