Årets cupfinale ser ut til å bli Jonas Lindbergs siste kamp som Sarpsborg 08-spiller. Svensken er på utgående kontrakt, og mye tyder på at han forlater klubben etter sesongen.
– Vi prøvde å komme til enighet med Jonas om en ny kontrakt i sommer, men klarte det ikke. Vi er fortsatt i dialog, og har ikke satt en definitiv sluttstrek. Men det ser ut som våre veier vil skilles, sier sportssjef i Sarpsborg 08 Thomas Berntsen.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
Lindberg var en svært viktig grunn til Sarpsborg 08 fikk en flying start i Eliteserien. Men etter en strålende vårsesong har 28-åringen slitt med spilletid i høst. Likevel har han fortsatt flest målgivende pasninger i klubben (6) sammen med Ole Jørgen Halvorsen.
– Jonas har vært en viktig bidragsyter for oss. Han var meget god i vår, men var uheldig og pådro seg en skulderskade. Etter det har han ikke klart å komme tilbake på det samme nivået, samtidig som de andre angriperne våre har prestert svært godt, sier Berntsen.

Hevder kontraktsituasjonen er grunnen til lite spilletid

Selv spekulerer svensken i at det kan ligge mer bak den begrensede spilletiden i et intervju med Expressen.
– Det er fordi jeg ikke har forlenget kontrakten, tror jeg. Ellers har jeg jo spilt hele tiden og gjort det bra.
Berntsen kjenner seg ikke igjen i Lindbergs uttalelser.
– Det stemmer overhodet ikke. Geir (Bakke) tar ut det laget som er best til en hver tid. Det har ikke noe som helst med kontraktsituasjonen å gjøre.
Ifølge Expressen er 28-åringen høyaktuell for en retur til Sverige og IFK Göteborg.
– Jeg savner Göteborg veldig mye, og det hadde selvfølgelig vært interessant om IFK tok kontakt, sier Lindberg til avisen.

Ikke bekymret for spillertroppen

Lindberg er ikke den eneste angrepsspilleren som kan forsvinne fra Sarspborg 08 i vinter. Den gode sesongen har skapt interesse rundt flere i blått, og spesielt Krépin Diatta har vært et hett navn i høst. Men selv om også 18-åringen skulle forlate klubben, er ikke Berntsen bekymret.
– Vi har i utgangspunktet tre spisser i troppen i tillegg til Lindberg og Diatta. Vi vurderer også å kjøre Tobias Heintz opp i en spissrolle. Får vi inn et akseptabelt bud på Krépin, vil vi også være i en posisjon til å hente spillere vi ønsker.
Har dere begynt å se etter mulige erstattere allerede?
– Nå har vi har fullt fokus på å avslutte sesongen best mulig. Etter det har vi tre og en halv måned på å finne eventuelle erstattere. Vi er opptatt av å ha både en plan A, B og C utifra hva som skjer. Jeg er ikke bekymret.
Eliteserien
RBK-kometen om stjernesammenligningen: – Pleide å kalle meg selv Lukaku
29/08/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Kometen var lagkompis med Haaland: – Jeg var liten og teknisk, han var høy og tynn
26/08/2021 PÅ 10:19