Lillestrøms tidligere trener Arne Erlandsen ble nylig diagnoset med kreft.
Det melder klubben selv på sine hjemmesider onsdag kveld.
– Jeg følte meg helt frisk, men så merket jeg en kul som normalt ikke er der. Da tok jeg kontakt med LSK-lege Bjørn Schultzen. Derfra var veien kort til Ahus og videre til Rikshospitalet. Der ble det for en tid tilbake påvist kreft. Jeg har allerede vært gjennom en operasjon, og nå venter en tøff behandling.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 PÅ 13:33
– Det blir noen utfordrende dager og uker. Men jeg har vært gjennom flere tøffe kamper – både på og utenfor banen. Jeg vinner de fleste. Forhåpentligvis skjer det samme nå. Dette er en kamp jeg skal vinne, sier Erlandsen til lsk.no.
58-åringen skal nå gjennom sek uker med strålebehandling og cellegift.
Klubben skriver videre at en tidligere treneren er ved godt mot, omstendighetene tatt i betraktning.
– Det som gjør det litt spesielt, er at jeg heller ikke nå har noen følelse av at jeg er syk. Jeg har trent godt hele tiden, og er i bra form.
– Det er forskjell på å få en slik beskjed når du føler deg frisk kontra når du føler deg syk. Og vi må tenke på at en av fem nordmenn får kreft i løpet av livet. Det er ikke noe unikt sånn sett. Jeg har fått fin oppfølging og har en fantastisk lege på Rikshospitalet som gjør meg styrket i troen på at dette skal gå bra, sier han.
Arne Erlandsen fikk sparken som LSK-trener i juni. 58-åringen har ifølge LSK ha fått muligheter til å gjøre comeback som trener, men at han nå må legge trenerkarrieren på is inntil videre.
– Noen dager og perioder i livet er tøffere enn andre. Sånn er det bare. Men både legen og jeg har god tro på at dette skal gå bra. Jeg skal bli frisk så fort som mulig. Og jeg skal tilbake til fotballen så fort som mulig. Forhåpentligvis allerede i desember, sier Erlandsen.
Lillestrøms daglige leder, Robert Lauritsen, som selv har pratet med Erlandsen, skriver følgende på klubbens hjemmeside:
– Det var utrolig trist å høre om sykdommen. Vi krysser fingrene for at Arne kjemper seg gjennom dette. Han tåler mer enn de fleste. Han er en av de mest markante personene i LSK-historien, en bauta som vi håper å se på tribunen på Åråsen når han føler seg klar for det, sier Lauritsen.
Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 PÅ 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 PÅ 11:22