Ohi Omoijuanfo (23) har vært en av Eliteseriens aller heteste spillere denne sesongen.
Med 17 mål på 27 kamper er det bare Rosenborgs Nicklas Bendtner (19 på 29) som har scoret flere mål. Suksessen på banen har gitt 23-åringen viktig selvtillit, og nå føler Stabæk-spissen seg klar for å ta neste steg i karrieren.
– Hvordan fremtiden ser ut har jeg ikke helt svaret på ennå. Jeg har kontrakt i Stabæk, men jeg håper det kan dukke opp noe. Det er det som er drømmen min. Jeg er 24 år neste år og føler det er tid for meg å ta steget ut for å prøve meg i en større liga. Jeg har vært i Eliteserien siden jeg var 16 år, så det er nok på tide å prøve noe høyere, sier han til Eurosport.no.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 PÅ 13:33
At Stabæks toppscorer har tiltrukket seg oppmerksomhet og interesse er en dårlig skjult hemmelighet. To hat trick i løpet av sesongens fire første spillerunder lar seg høre, og allerede i sommer avslo Stabæk bud på den målhungrige spissen.
– Både trenerteam og ledelsen i klubben vet at jeg ønsker meg videre. De deler den drømmen med meg og vil også se meg i en større liga hvor jeg kan utvikle meg videre, sier Omoijuanfo.
Agent Atta Aneke forteller Eurosport.no at beilerne nå også befinner seg utenfor Europas grenser.
– Alle ser på spisser som scorer mål, det er naturlig. Det har blant annet vært interesse fra Italia,Tyrkia og USA, sier han.
– Det er veldig mange klubber som har forhørt seg. Jeg håper de bestemmer seg for å satse og gi meg sjansen etter hvert, sier Omoijuanfo.
– Hvilke type klubb vil være et fornuftig steg karrieremessig?
– Det er litt vanskelig å si. Det kommer an på hva slags planer klubben har med tanke på ham. Det er vanskelig å låse seg til en spesiell liga, for ting kan plutselig forandre seg i en klubb ved at de bytter trener eller andre ting. Det viktigste er at han går et sted hvor han blir satset på og ser muligheter for å spille. Så vet alle at det finnes noen ligaer som regnes som gode steg, sier Aneke.
I månedsskiftet mai/juni ble Omoijuanfo belønnet med landslagsplass til kampene mot Tsjekkia og Sverige. Mot våre naboer i øst fikk Stabæk-spissen debuten da han kom inn fra benken etter pause. Siden har det ikke blitt mer landslagsspill på Homlia-gutten.
Omoijuanfo er klar på at han ønsker seg tilbake med flagget på brystet, og regner med et utenlandseventyr vil styrke hans aksjer hos landslagssjef Lars Lagerbäck.
– Jeg håper at jeg kan bli god nok til å bli tatt ut på landslaget igjen, det gav veldig mersmak. Jeg har sett at Lagerbäck har sagt at spillere som presterer ute i Europa er interessante, så det kan hjelpe meg, sier han.
Selv om Stabæks nummer 99 er svært ivrig etter å komme seg videre, har han på ingen måte glemt hva Bærums-klubben har gjort for ham.
– Det ville vært vemodig å forlate Stabæk, men de vet at det er drømmen min. Jeg har utviklet meg veldig mye her, og klubben har vært med å gjøre meg til den spilleren jeg er i dag. Jeg har veldig mye å takke Stabæk for. Det er en helt fantastisk klubb, men både de og jeg vet at jeg har en drøm. Da kan man ikke være i denne ligaen her for alltid, sier han.
Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 PÅ 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 PÅ 11:22