Etter å ha vært mer eller mindre fast innventar på backen siden overgangen i 2015, startet Amin Nouri høstsesongen på benken. Etter litt frem og tilbake og medieskriverier om brutte kontraktsforhandlinger, har Nouri siden slutten av september vært tilbake i Brann-elleveren.
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
7 TIMER SIDEN
– Vi har hatt en litt dalende kurve en periode, men nå har vi fått med oss seks poeng på de to siste kampene, noe vi er veldig fornøyde med, forteller Nouri til Eurosport.no.
Med utgående kontrakt i Bergen, har 27-åringen fremdeles ikke tatt en avgjørelse på hvor fotballfremtiden ligger. Flere henvendelser har blitt vurdert, uten at Brann-backen ønsker å gå så mye mer inn på det.
– Vi har noen følere ute, men akkurat nå er det litt stille og rolig. Jeg håper det kommer noe mer konkret nå når sesongen nærmer seg slutten, sier han.
Søndag var Nouri toneangivende da Brann slo Lillestrøm 2-0 hjemme på Brann Stadion. Med en etterlengtet smultring i motstandernes målprotokoll mener den tidligere Vålerenga- og Start-spilleren at laget nå er der det bør være foran de to siste Eliteserie-rundene, hvor det kjempes innbitt om medaljer og europacupmuligheter.
– Vi håper selvølgelig være med helt inn nå. Målet vårt har vært å kjempe om noe, og ikke ligge i ingenmannsland på tabellen uten egentlig å ha noe å spille om. Vi har tro på at vi kan ta tre poeng i begge de to siste kampene og at det kan holde til medalje, sier Nouri.
For Nouri ligger det også en liten personlig gulrot i å avslutte sesongen så godt som mulig. Etter sølvplassen i fjor, vil en medlajeplass for andre sesong på rad naturlig nok styrke backens kurs på markedet, særlig om det skulle komme utenlandske interessenter på banen.
– Alle som sier de ikke har et ønske om å spille fotball i utlandet lyver. Det er klart det er et håp hos meg også. Jeg håper å få muligheten til å oppleve noe nytt og spennende, sier han.
Som mange andre, har Nouri også merket seg mannefallet på landslaget foran privatlandskampene mot Makedonia og Slovakia.
Foreløpig er bare Anders Trondsen og Ola Kamara hentet inn som erstattere, men Fotballforbundet har antydet at det kan bli aktuelt å hente inn flere spillere.
På backplass har både Haitam Aleesami og Omar Elabdellaoui måttet kaste inn håndkleet. Om Brann-backen skulle få enda en scene til å vise seg frem, så er han klar på at det ville vært stort.
– Ingen hadde takket nei om landslaget hadde slått på telefonen, det sier seg selv. Hvis de føler det jeg gjør er godt nok, så stiller jeg gjerne opp, men de har nok bra oversikt og vet nok hvor de har folk, sier han.
Men foreløpig sitter 27 år gamle Nouri helt stille i båten, og stiller kompasset inn mot en sesongavslutning han håper skal ende med medalje.
– Akkurat nå har jeg to kamper igjen med Brann, og så får vi se hva som skjer, sier han.
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 PÅ 17:53
Norgesmesterskapet
Strømsgodset lekte seg til semifinalebillett
19/03/2022 PÅ 21:01