Populære sporter
All sport
Vis alt

Aktuell for europeisk klubb: – Hatt en dialog over lengre tid

Eirik Fure

Oppdatert 08/01/2018 klokken 21:57 GMT+1

Mustafa Abdellaoue er ferdig i Aalesund. Nå kan det gå mot en tur til utlandet.

Mos

Foto: Scanpix

Ifølge Sunnmørsposten skal den notoriske måljegeren være aktuell for utlandet. Det bekrefter Stig Lillejord til avisen. Et av lagene som står langt frem i rekken er Anorthosis Famagusta fra Kypros.
– Vi har hatt en dialog med denne klubben over lengre tid, og Mos har fått et konkret tilbud fra dem. Men hva det ender med er helt uvisst. For vi har stilt noen krav som må innfries først, og foreløpig har de ikke svart på dette, sier Lillejord til Sunnmørsposten.
Klubben topper i øyeblikket den kypriotiske ligaen, men har spilt flere kamper enn for eksempel APOEL, laget til tidligere Vålerenga-spiller Ghayas Zahid.
Agent Lillejord hevder samtidig at de har takket nei til tilbud fra både Tyrkia og Qatar. På spørsmål om norske klubber sier han følgende til avisen:
– Det har vært interesse, men foreløpig har vi ikke gått inn i den «materien». Det internasjonale vinduet er åpent i tre uker til, og det er mest der vi ser foreløpig.

Dette betyr mest for fremtiden til Mos

Tidligere har agenten vært klar på at han ikke vil utelukke at Mos fortsetter i Norge. Til Eurosport.no fortalte Lillejord i desember om hva som ligger til grunn for beslutningen som vil tas:
– Mye skal stemme for et klubbvalg for Mos nå. Både spilletid, kontrakt, geografi og familiære hensyn vil være viktige. Det har vært interesse fra flere klubber, både utenlands og her til lands. Han kan også ende opp i en norsk klubb, sa han til Eurosport.no.

Mistet trener og toppscorer

Aalesund rykket ned til OBOS-ligaen sammen med Viking og Sogndal, og det ble tidlig klart at klubbens toppscorer ikke ønsket å forlenge den utgående kontrakten.
Tidligere i januar ble det kjent at Trond Fredriksen ikke blir med Aalesund videre. Tangotrøyene erstattet treneren med Lars Bohinen etter 2017-sesongen, men klubben hadde i utgangspunktet et ønske om å ha Fredriksen med seg videre i utviklingsavdelingen.
Treneren var kryptisk da Eurosport.no spurte om han var på jakt etter jobb som hovedtrener:
– Både ja og nei, svarte Fredriksen i forrige uke.
Fredriksen fikk på ingen måte avslutningen han ønsket seg i AaFK:
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame