Brann-Viking 1-1:
Det var tydelig at Viking var inspirert etter seieren mot Odd forrige helg da siddisene gjestet Brann og Bergen til vestlandsderby lørdag kveld.
Gjestene skapte en god del mot hjemmesterke Brann og yppet seg mot vertene. En tabbe av Iven Austbø på skuddet til Fredrik Haugen i den første omgangen gjorde at det så ut som at Brann skulle stikke av med alle poengene.
Eliteserien
Tripic-perle overlistet umulige Grytebust: – En ubeskrivelig følelse
10/04/2022 PÅ 19:52
Men på overtid dukket Vikings formspiller Samuel Adegbenro opp og spolerte Brann-festen med sin sene scoring. Kampen endte 1-1.
– Det er ikke ufortjent. Det har vært en helt jevn og sjansefattig kamp. I dag får Viking litt tilbake for det de kanskje har hatt stang ut med tanke på hvor sent de scorrer målet, mente Kjetil Rekdal da scoringen kom over to minutter på overtid.
Slik skaffer du deg tilgang til å se alt av Eliteserien i Eurosport Player.

– Selge ham for mye penger

For Vikings formspiller ville aldri gi opp og håpte på å kunne score sent i kampen.
– Det er helt utrolig siden kampen omtrent var ferdig. Men jeg takker gud. Det var veldig bra for laget. Det er et viktig poeng, fortalte Adegbenro til Eurosport etter kampen.
Viking-trener Ian Burchnall mener Brann frustrerte spillerne hans i kampen. Å få poeng i det siste minuttet føles som en seier for Viking-treneren. Med en hardt presset økonomi og er han glad for at klubbens heteste salgsobjekt viste seg frem på Brann stadion.
– Jeg bruker ikke tid på å bekymre meg over det. Om han fortsetter å spille slik kommer vi til å selge ham for mye penger. Det er bra for klubben, fortalte Burchnall til Eurosport.
Å se Adegbenro stange inn utligningen på overtid var smertefullt for Brann-trener Lars Arne Nilsen. Han mente at Viking scoret på den eneste sjansen de skapte i den andre omgangen. Brann-treneren var irriterte på hvordan hans eget lag håndterte eget frispark i forkant av scoringen.
– Den var veldig, veldig unødvendig. Vi har et frispark og vi skal i alle fall ikke slå den dit. Så får de et kast hurtig der, slik jeg ser det. Så får de en overgang og så er han en luring inne i boksen. Det er forferdelig, sa Brann-treneren til Eurosport.

– Den tror jeg du vet at du bør redde

Viking var friskest i åpningen av kampen og yppet seg med storebror fra Bergen i innledningen av kampen. Likevel var det Brann som kunne juble først. Halvveis ut i omgangen fikk hjemmelaget etablert et lite press på gjestene. Et innlegg fra Ruben Kristiansen ble klarert rett i beina til Gilli Rólantsson. Han sendte ballen videre til Fredrik Haugen, som prøvde et skudd fra drøye 20 meter. Ballen suste rett i mål, selv om den var innenfor rekkevidden til Viking-keeper Iven Austbø.
Eurosports ekspertkommentator Kjetil Rekdal var tydelig på at Austbø burde ha tatt skuddet.
– Den keeper ta. Det er litt flatterende at Brann tar ledelsen uten egentlig å ha skapt noe. Iven Austbø, den tror jeg du vet at du bør redde. Han vil nok ta den på sin kappe, sa ekspertkommentator Kjetil Rekdal.

Austbø om scoringen: – Faen

Viking-keeperen ville ikke innrømme at det var en tabbe, men er enig at situasjonen kunne ha vært løst bedre.
– Jeg ser utgangen. Jeg skulle bare gjort det litt bedre. Jeg er litt usikker på hva som skjer for å være helt ærlig. Den går inn. Faen, sa Austbø til Eurosport om scoringen på vei inn til pause.
Målscorer Fredrik Haugen håpte at hjemmelaget ville skape med etter pause. Også han mente at ballen var innenfor rekkevidde for Viking-keeperen på scoringen.
– Det var litt vanskelig sprett for keeper der. Han burde kanskje ha tatt den, men det er vanskelig, sa Fredrik Haugen til Eurosport etter den første omgangen.
Begge lag skapte en del fine muligheter etter pause, men det manglet litt på den siste tredjedelen. På overtid kom imidlertid utligningen da Samuel Adegbenro steg til værs og headet inn 1-1.
Slik startet lagene:
Brann: Leciejewski - Nouri, Wormgoor, Acosta, Kristiansen - Haugen, Nilsen, Barmen - Braaten, Børven, Rólantsson.
Viking: Austbø - Kronberg, Ledger, Mets, Haugen - Danielsen, Ryerson - Bytyqi, Ernemann, Adegbenro - Bringaker.
Norgesmesterskapet
Maktdemonstrasjon da Viking tok seg videre til semifinale
19/03/2022 PÅ 17:16
Eliteserien
Bekrefter overgangen på en spesiell måte: – Ingen skal si at vi ikke er tøffe i forhandlinger
07/02/2022 PÅ 20:01