Scanpix

Aalesund vil hente inn Nordlie som redningsmann

Takker nei til å være Aalesunds redningsmann

23/10/2017 17:45Oppdatert 23/10/2017 22:54

Aalesund ønsker å styrke trenerteamet til sesongens siste kamper, men Tom Nordlie skal ha takket nei.

Aalesund har hatt et ønske om å hente inn Tom Nordlie som redningsmann for å sikre kontrakten i Eliteserien. Det får Eurosport.no bekreftet av flere kilder.

Det skal ha vært et ønske om å bruke trenerens kompetanse for å unngå et nedrykk, men etter hva Eurosport.no erfarer skal Nordlie ha takket nei til tilbudet. Årsaken skal etter hva Eurosport.no har blitt fortalt blant annet ha vært at Trond Fredriksen ikke ville vært fornøyd med løsningen rundt hans nye rolle.

– Aalesund har store nok utfordringer. Derfor vil jeg ikke bidra til ytterligere støy ved å kommentere dette, skriver Nordlie i en SMS til Eurosport.no.

Trenertilbudet skal imidlertid ikke ha betydd at nåværende hovedtrener Trond Fredriksen skulle fått sparken, men tanken var at de begge skulle være i klubben ut sesongen.

Bekrefter interesse fra Eliteserien

Nordlie er under kontrakt med Skeid, og skal ifølge klubben ha et ønske om å fortsette der. Leder Erling-Geir Iversen i Skeid Fotball bekrefter at en klubb fra Eliteserien har vært interessert i trenerens tjenester, men ønsker ikke å uttale seg om hvilken klubb det er.

– Vi er i god dialog om å forlenge kontrakten med Tom neste sesong, og har gode samtaler. Vi håper det lar seg løse, sier Iversen til Eurosport.no.

Skeid endte på en 5. plass i PostNord-ligaen, avd. 1. Sesongens siste kamp ble spilt forrige helg.

Aalesund ligger på direkte nedrykksplass i Eliteserien etter at Tromsø vant borte mot Stabæk. Trond Fredriksens lag har gått de siste 13 kampene uten seier.

Tidligere fredag ble det kjent at klubben gjorde en rekke tiltak for å bedre situasjonen. Blant annet skulle trener Fredriksen være mindre tilgjengelig for media, samtdiig som kamprelaterte spørsmål til foregående oppgjør ikke ville bli besvart etter tirsdag morgen.

  • Se skjebnekampen mellom Lillestrøm og Aalesund fra 18.30 på Eurosport Playe r på mandag

AaFK-leder: – Vi evaluerer fortløptende

Daglig leder i Aalesund, Geir S. Vik, vil ikke kommentere noe rundt at Nordlie har avslått klubbens tilbud.

– Prosessene i klubben har jeg ikke lyst til å kommentere i det hele tatt. Vi evaluerer fortløpende det vi jobber med, sier Vik.

– Vi er selvfølgelig skuffet over at vi ikke har oppnådd resultatene vi ønsket. Vi håper å få et godt utbytte av de siste kampene slik at vi blir stående i Eliteserien.

Vik vil ikke snakke noe om neste år, men poengterer at trenerduoen har kontrakt ut 2018, og at de vil lede laget i neste kamp.

– Trond Fredriksen er treneren vår, og han vil også være treneren mot Lillestrøm. Vi har fire kamper igjen. Vi holder fokus på å få et godt resultat i de kampene med Trond som hovedtrener.

AaFK-trener Trond Fredriksen har ikke besvart Eurosport.nos henvendelser.