Jan-Lennart Urke (26) har signert for Aalesund ut sesongen. Hødds førstekeeper erstatter Pål Vestly Heigre (22), som har gått til Strømsgodset.
Urke er fra Ulsteinvik, og sisteskansen er svært fornøyd med å være klar for tangotrøyene.
– Det skal bli kjekt å få prøvd seg i en Eliteserie-klubb. Jeg har hatt mange gode år i Hødd, men nå følte jeg at dette var et riktig valg for meg og min karriere, sier Urke i en pressemelding.
Eliteserien
RBK-kometen om stjernesammenligningen: – Pleide å kalle meg selv Lukaku
29/08/2021 PÅ 11:38
Keepertrener Frank Mathiesen håper dette kan bli en investering for fremtiden for klubben.
– Det gir oss en god mulighet å bli kjent med en lokal keeper som vil passe godt inn i AaFK. Andreas (Lie, førstekeeper, red. anm.) kjenner Urke fra før, noe som er positivt for keeper-gruppa vår, sier Mathiesen.
Sportslig leder i AaFK, Bjørn Erik Melland, gir også singeringen to tomler opp.
– Jan-Lennart er en lokal keeper som har levert gode prestasjoner for Hødd i toppfotballen. Vi setter veldig pris på den gode dialogen vi har hatt med Hødd og er glade for å ha en slik spiller fra søre Sunnmøre i stallen vår.
Urke får drakt nummer 25 på Color Line Stadion, mens tidligere andrekeeper Heigre altså tar turen til Drammen på en toårskontrakt med Godset.
– Jeg trengte en ny utfordring siden jeg ikke fikk muligheten jeg håpet på i Aalesund. Da Godset kom på banen var det et enkelt valg. Jeg er veldig glad for å komme til en så tradisjonsrik klubb, som har vært god på utvikling av unge spillere i mange år, sier 22-åringen til Strømsgodsets nettsted.
Aalesund tar i mot Viking i helgens 19. serierunde. Kampen ser du på Eurosport Player søndag kl. 17.50.
OBOS-ligaen
Aalesund med skremmeskudd i opprykkskampen
28/08/2021 PÅ 14:55
Eliteserien
Kometen var lagkompis med Haaland: – Jeg var liten og teknisk, han var høy og tynn
26/08/2021 PÅ 10:19