AaFK er av Eurosports eksperter tippet å kjempe rundt nedtrykksstreken denne sesongen. I dag fikk trener Trond Fredriksen et nytt våpen i kampen mot en tilværelse i bunnen av tabellen.
Sunnmøringene har nemlig signert Lars Veldwijk (25) på lån fra belgiske KV Kortrijk. Det er snakk om en låneavtale som strekker seg frem til 31. juli 2017, men Aalesund har opsjon på kjøp.

Storkar fra lavlandet

Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
I GÅR KLOKKEN 19:21
Nederlenderen er spiss og rager hele 1.96 m på strømpelesten.
– Dette gjør oss sterkere som lag og gjør bredden bedre. Vi får inn en helt annen type spiss enn det vi allerede har, sier AaFK-trener Trond Fredriksen i en pressemelding.
Nysigneringen har i en en alder av 25 år allerede rukket å bli en fotballnomade. Han startet karrieren i nederlandske FC Volendam, før turen gikk videre til FC Utrecht, FC Dordrecht, Excelsior, Nottingham Forest, PEC Zwolle, Kortrijk og nå Aalesund.
Størst suksess hadde 25-åringen i Excelsior, der han bøttet inn 30 mål på 38 ligakamper i 2013/2014. Scoringsformen førte til en overgang til Nottingham Forest for rundt £500 000 sommeren 2014. Der ble det imidlertid bare 12 ligakamper og én scoring på to sesonger, omtrent samme rate Nicklas Bendtner hadde for skogvokterne (15/2).
(saken fortsetter under bildet)
Selv om Veldwijk har nederlandsk pass har han én landskamp for Sør-Afrika under beltet.
Aalesund har etter hvert fått en tradisjon for å hente spillere med tilknytting til Nederland, med Edwin Gyasi og Kaj Ramsteijn som gode eksempler på det.
Tangotrøyene serieåpner borte mot et annet lag som er tippet langt nede på tabellen, Stabæk, søndag klokken 18:00. Kampen kan du se eksklusivt på Eurosport Player.
Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 KLOKKEN 12:14
Eliteserien
Friskmelder nøkkelspillere før hovedkampen
16/06/2022 KLOKKEN 18:08