Lillestrøm – Aalesund 4-0:
Gjestene fra Ålesund var på desperat jakt etter poeng på Åråsen mandag kveld for å ha et håp om å overleve i Eliteserien etter en grusom sensommer og høst der laget ikke har vunnet siden 25. juni.
Eliteserien
Aune (20) er fansens nye håp: Holder liv i Brann med praktraid
11/09/2021 PÅ 17:52

– Burde skamme seg

Men mot Lillestrøm, som var ute etter å distansere seg fra bunnkampen, ble det tøft. Vertene dominerte kampen, selv om gjestene tidvis var farlige. Til slutt tok LSK en fullt fortjent 4-0 seier etter scoringer fra Frode Kippe, Erik Brenden, Ifeanyi Mathew og Erling Knudtzon.
– Skulle ha filleristet enkelte utpå der om jeg spilte selv eller var trener. Total uakseptabel oppførsel fra enkelte. Burde skamme seg, tvitret John Arne Riise da 4-0 var et faktum.
Det betyr at Aalesund fortsatt har to poeng opp til Sogndal på kvalifiseringsplass og fem poeng til Tromsø og Kristiansund på trygg grunn. Lillestrøm på sin side har seks poeng ned til Sogndal på kvalifiseringplass når det gjenstår tre runder av årets Eliteserie.
– Det ser blytungt ut med Aalesunds øyne, sa Eurosports fotballekspert Bengt Eriksen.

Kippe klinte til

Det var Lillestrøm som styrte spillet og hadde trykket på gjestene fra Ålesund de første 45 minuttene på Åråsen. I det 24. minutt fikk vertene uttelling etter at de gulkledde fikk frispark fra rundt 20 meters hold.
Kaptein Frode Kippe stilte seg opp og fyrte av et skudd. Ballen gikk via Mostafa Abdellaoue i muren og rett i mål bak en sjanseløs Andreas Lie i Aalesund-målet. En skikkelig kalddusj.
– Han banker til via muren og en Aalesund-spiller. Det setter selvfølgelig Andreas Lie helt ut, sa Eriksen.

Raknet fullstendig

Målscoreren var svært godt fornøyd med å få uttelling. Hans femte for sesongen.
– Det var godt å få det ene målet. Jeg synes vi kom til gode sjanser og er nære flere ganger, men det er tøffe kamper dette, slik at det var godt å få et mål, sa Kippe til Eurosport i pausen.
Aalesund fikk noen fine muligheter til å komme tilbake i kampen, men dette var Lillestrøms kveld. Lillestrøm beleiret AaFKs sekstenmeter i det 67. minutt. Fredrik Krogstad klinte til inne i sekstenmeteren. Andreas Lie måtte gi retur på skuddet og den endte rett i beina til Erik Brenden, som enkelt kunne sette ballen i mål.
Gjestene raknet fullstendig etter å ha fått 0-2 rett i ansiktet. Ifeanyi Mathew og Erling Knudtzon kontret inn 4-0 seier til de gulkledde.
OBOS-ligaen
Aalesund med skremmeskudd i opprykkskampen
28/08/2021 PÅ 14:55
Eliteserien
Får Helland til å koke: – Det er uforståelig dumt. Jeg blir faktisk provosert
27/08/2021 PÅ 20:15