Forventningene i byen kan bli en byrde

Dommen:

Brann hadde voldsom flyt på våren etter Eliteserie-combacket i fjor, med mye stang inn i kamper som kunne vippet begge veier. Fem av de første 14 kampene endte med 1-0-seier, før det virkelig løsnet hjemme på Brann Stadion mot erkefienden Vålerenga. To runder senere ble Aalesund knust 6-0, og Brann hadde langt på vei avfeid kritikken om at det ble scoret for lite mål. Lars Arne Nilsens filosofi har vært klar: Tette igjen hjemover først, for så å angripe. Lite tyder at det har forandret seg skal man ta vinterens treningskamper i betraktning. Vadim Demidov har forsvunnet til Minnesota og MLS, men nederlanske Vito Wormgoor ser ut som en svært god erstatter for fjorårets Brann-kaptein.
Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 KLOKKEN 18:02
Det blir først og fremst spennende å se om Brann har tatt steg offensivt. Daniel Braaten overrasket med en god sesong i fjor, og det vil også bli mye fokus på Torgeir Børven. Skal de ta medalje igjen er de avhengige av mål fra angrepsspillerne i Børven, Jakob Orlov og Steffen Skålevik, samtidig som at forsvarsrekken må fortsette å levere på samme nivå. Forventningene i byen kan bli en byrde, men Lars Arne Nilsen begynner å få et, etter hvert, rutinert lag med spillere som har vært ute en vinternatt før. Brann brukte imidlertid litt for mye av stang inn-kvoten sin i 2016, og vi tror de detter et lite hakk ned fra den imponerende sølvplassen forrige sesong.
(saken fortsetter under bildet)

Brann tar sølv

Foto: Scanpix

Ressurser og ambisjoner:

Klubben befinner seg i en situasjon hvor man må sette tæring etter næring. Klubben har ikke altfor mye å rutte med på spillermarkedet, men virker å ha funnet frem til en sunn drift de siste årene. Brann som klubb må imidlertid ha ambisjoner om å etablere seg som en medaljekandidat hvert år. At man ser de igjen blant de fire, fem beste hver sesong, samtidig som de beholder en stabil økonomi må være et logisk mål for klubben.

Styrker:

Brann var jordnære og nøkterne i fjor og angrep sesongen på en veldig kontrollert måte. Sammen med gode innganger til kampene gjorde dette at de fikk med seg mye poeng. Det er bra fysikk og tyngde i laget, med mange sterke spillere. Lars Arne Nilsen og co. forsvarer seg godt og er vanskelige å bryte ned. Det er et godt utgangspunkt, men skal de gjenta sølvet må de likevel utvikle seg.
(saken fortsetter under videovinduet)

Svakheter:

Vi kan ikke se at de har styrket seg personellmessig. Noen ut, noen inn, og summen blir omtrent det samme. Piotr Leiciewski bakerst er enten knallgod på sitt beste, eller så gjør han tabber. Det store spørsmålet er om Brann takler forventingspresset de får på seg nå. Gjør de det, kan det bli nok en god sesong, men møter laget motgang, kan det fort bli tungt for dem.

Nøkkelspiller:

Det er nødt å bli Wormgoor bakerst. Han skal erstatte Demidov som kaptein, og bærer et stort ansvar på sine skuldre. Får de Børven opp på toppnivå har de også en god målscorer i en spiller Rekdal kjenner godt fra tiden i Vålerenga.
Brann serieåpner borte mot Tromsø søndag klokken 18:00. Kampen ser du på Eurosport Norge og Eurosport Player!
Eurosports tabelltips:
6. Brann
7. Sarpsborg 08: Han kan løfte laget, med det mangler kvalitet
8. Haugesund: Kommer til å merke tapet av Ekong
9. Viking: De kan bli hva som helst
10. Tromsø: Gærninger som løper og kriger
11. Lillestrøm: De blir tunge og seige å spille mot
12. Sogndal: De vet hva som skal til for å overleve
13. Kristiansund: Kanskje naivt å tro at de skal bite fra seg
14. Aalesund: De mangler klassespillere
15. Stabæk: I år tror vi de ramler ned
16. Sandefjord: Rett og slett ikke nok kvalitet i stallen
Eliteserien
Trømsø forlenget med Helstrup
17/06/2022 KLOKKEN 12:29
Eliteserien
Glimt berget poeng på overtid mot erkerivalen
16/05/2022 KLOKKEN 18:01