" Berget seg med et nødskrik i fjor, men i år tror vi de ramler ned"

Dommen:
Stabæk har vært en klubb som ofte har vært preget av stort gjennomtrekk og utskiftning mange år på rad. De var på nippet fra å rykke ned så sent som i fjor. Da holdt de plassen med 2-0-seieren hjemme etter å ha tapt det første oppgjøret 0-1 på et gjennomfrosset Levermyr stadion. Det var så vidt, men i år tror jeg de detter ned.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 PÅ 13:33
Tony Ordinas har en del bra offensive spillere til sin disposisjon. Moussa Nije er en bra spiller med stor fart som jeg kjenner godt fra tiden i Vålerenga. Luc Kassi er en annen offensiv drivkraft som kan skape problemer for flere Eliteserie-forsvar. Men Stabæk har ikke en spiss, og det er en av de største grunnene til at jeg tipper de ned. Lagene de sannsynligvis vil slåss med i bunnen har alle spisser. Ålesund har en klassespiss i Mos, Sogndal har to spisser som løper som gale og terroriserer motstanderne og Kristiansund har en spennende spiller i Jean Alassane Mendy på topp. I tillegg har Stabæk mistet Birger Meling til Rosenborg, noe som som vil merkes kraftig. Summen av dette gjør at vi ikke levner Stabæk det helt store håpet om å overleve i Eliteserien denne sesongen.
Eliteserien Fantasy: Har du ikke satt opp ditt drømmelag? Gjør det her!
Ressurser og ambisjoner:
Stabæk driver på et relativt lite budsjett, og det virker fra utsiden som at det er tungt å få endene til å møtes. Det er en selgende klubb som ikke har råd til å beholde de største stjernene når bud fra andre klubber begynner å tikke inn. Det så man senest etter forrige sesong hvor blant annet Birger Meling, Ahon Mehmeti, Kamal Issah og Ernest Asante (august) har forsvunnet til nye og større utfordringer. Ambisjonene må selvsagt være å holde seg, men det skal bli tøft når man er i den posisjonen man er. Men sportssjef Inge André Olsen har nærmest gjort det til tradisjon å fiske inn et nytt navn helt på tampen av overgangsvinduet hvert år. Om det skjer i år igjen, kan det naturligvis endre litt for dem og gjøre at vi burde tippet dem et par plasser høyere opp.
Styrker:
Stabæk har etter mange år bygget opp en bra kultur både i og rundt klubben. De er blitt vant til å begynne på nytt mange ganger, og det er mange som står på for at Stabæk kan være med på det øverste nivå. Det er også kanskje klubbens aller største styrke denne sesongen. At de vet hvordan man bygger et nytt lag ut fra sine ressurser, og har en spennende trener til å styre det hele.
Svakheter:
Tony Ordinas rår over en tynn tropp, som var veldig nær å rykke ned forrige sesong. De har ikke forsterket seg siden i fjor, snarere tvert imot, og da blir det veldig tøft.
Nøkkelspiller:
Det er vanskelig å komme utenom kaptein Morten Skjønsberg. Rutinen hans holder laget samlet, og han kommer til å bli ekstremt viktig også denne sesongen. I et lag med så stor utskiftning, er det helt elementært å ha en lederskikkelse som kjenner kulturen og vet hva klubben står for, som kan styre troppene både på og utenfor banen.
Eurosports tabelltips så langt:
15. Stabæk
16. Sandefjord: – Den store svakheten er spillerstallen

Morten Skjønsberg

Foto: Eurosport

Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 PÅ 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 PÅ 11:22