Sogndal vet hva som skal til for å overleve

Dommen:

Sogndal imponerte i fjor med en vanvittig arbeidskapasitet og god organisering i regi av Erik Bakke. Det er et lag som kommer til å bli vanskelig å slå. Det vant bare åtte kamper i fjor, men de tilpasset seg motstanderne på en fin måte og spilte veldig mange jevne kamper. Sogndal har to spisser i Ole Amund Sveen og Martin Ramsland som løper sokkene av seg hver eneste kamp. De jager og jager og skaper masse hodebry for motstandernes forsvarsspillere.
OBOS-ligaen
Fikk ikke fortsette i klubben etter seks måneder – nå møtes de: – Jeg er gira
22/08/2021 KLOKKEN 10:26
Bakke har fått inn en god struktur og kultur i gruppen i løpet av tiden han har vært der. Klubben har også opparbeidet seg viktig erfaring og vet hva som skal til for å overleve i Eliteserien, noe som vil være en klar fordel sammenlignet med mange av de andre lagene som kommer til å ligge på nedre halvdel av tabellen. De hadde en liten downperiode mot slutten av sesongen i fjor, men etter 22 kamper stod de bare med seks tap. Spillertroppen har også en fin miks med en del erfarne og en del yngre, sultne spillere. Vi tror Sogndal holder seg med god margin.
(saken fortsetter under bildet)

Eirik Bakke

Foto: Scanpix

Har du en Eirik Bakke i magen? Spill Eliteserien Fantasy her!

Ressurser og ambisjoner:

Ambisjoner og ressurser i Sogndal er kjent. Der handler det om å overleve. Klubben har over tid bygget opp en kultur hvor de har lært å konkurrere til tross for mindre ressurser enn andre lag i ligaen. For Sogndal handler det om å på sikt etablere seg som et lag man kan regne med i Eliteserien. Eirik Bakke har en klar tanke om hvordan Sogndal skal spille, og har utviklet laget sitt steg for steg.

Styrker:

Sogndals fremste styrke foran denne sesongen er at de har vært med på dette før. De har lært seg å overleve i Eliteserien og vet hva som kreves. Det er et gjerrig lag ikke slipper inn veldig mange mål, og som sjelden går på de helt store smellene.

Svakheter:

De har ingen utpregede klassespillere, og kan derfor bli veldig avhengig av enkeltspillere som Gilbert Koomson. Han var assistkonge i Eliteserien i fjor og er nødt til å levere på samme nivå om Sogndal skal bite fra seg.

Nøkkelspiller:

Naturlig nok Koomson. Hvis han har like mange assist som i fjor så blir det i hvert fall scoret nok mål. Nå var han en mislykket medisinsk test unna å signere med MLS-klubben Colorado Rapids, men virker å være motivert for å ta fatt på en ny Eliteserie-sesong i saftbygda.

Tabellen:

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12. Sogndal
13. Kristiansund - Kanskje naivt å tro de skal bite fra seg
14.Aalesund - De mangler klassespillere
15.Stabæk - I år detter de ned
16. Sandefjord - Ikke nok kvalitet
Kvalifisering Eliteserien
Sikret fornyet Eliteserie-kontrakt etter ellevilt drama: – Jeg har aldri opplevd maken
28/12/2020 KLOKKEN 18:00
Kvalifisering Eliteserien
Nøkkelspillere ute: Slik stiller lagene i skjebnekampen
28/12/2020 KLOKKEN 15:12