Tromsø ender på 10. plass

Dommen:

Tromsø vil bli litt bedre i år enn i fjor. Da var de ekstremt ustabile og ofte svake hjemme på Alfheim. De er nødt til å få tilbake hjemmestyrken hvis de skal klatre opp fra 13. plassen i fjor. De kan være veldig vanskelige å møte i Tromsø. De er noen gærninger som løper og kriger. Det er de nødt til å gjøre fra start i Eliteserien. Bård Floviks lag har sett bedre ut i vinter. De er likevel avhengige av å ha færre, lange perioder med svakt spill. Det er ofte dette som har gjort at de har trøblet tidligere. Vi har ikke sett noe til disse kollapsene i vinter.
Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 KLOKKEN 18:02

Ressurser og ambisjoner:

De har sagt at de skal havne blant de seks beste lagene, men det kan bli i overkant ambisiøst. De fleste lagene har vært gjennom en kuttperiode, men et næringsliv som våkner når det trengs kan hjelpe Tromsø. Det vil likevel ikke holde til å innfri ambisjonene om en topp seks-plassering.

Styrker:

I troppen finnes det en god del unge spillere som kan ta et ekstra steg opp. Runar Espejord (21), Aron Sigurdarson (23) og Mikael Norø Ingebrigtsen (20) er eksempler på det. Hele laget har en mulighet til å ta et ekstra steg som følge av dette. Blandingen med mange unggutter sammen med noen av de mer erfarne er spennende. Derfor har de en god mulighet til å holde seg. I motsetning til mange av de andre lagene rundt dem på tabellen, så har de flere typer som kan avgjøre kamper.

Svakheter:

Svakheten er at de har vært for ustabile. Den ene uken kan de utfordre Rosenborg på Alfheim, mens de den andre uken kan trøble mot langt enklere motstand. De er avhengige av å korte ned de dårlige periodene sine.
Spill Fantasy her: Har du Runar Espejord på ditt lag?

Nøkkelspiller:

En mann som må bidra i de tunge periodene er Runar Espejord. De trenger at han leverer. Han har bra fysikk og god teknikk. I fjor var han i startoppstillingen til Tromsø 15 ganger. Det bidro til at 21-åringen fant nettet fem ganger. Han har sakte, men sikkert, utviklet seg til å bli en bra Eliteserie-spiss.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10. Tromsø
11. Lillestrøm: De blir tunge og seige å spille mot
12. Sogndal: De vet hva som skal til for å overleve
13. Kristiansund: Kanskje naivt å tro at de skal bite fra seg
14. Aalesund: De mangler klassespillere
15. Stabæk: I år tror vi de ramler ned
16. Sandefjord: Rett og slett ikke nok kvalitet i stallen

Eliteserien fotball 2016. Tromsøs Runar Espejord i duell med Sogndals Christophe Charles Steven Rene i kampen Tromsø IL- Sogndal på Alfheim Stadion søndag ettermiddag. Kampen endte 2-0.

Foto: Scanpix

Eliteserien
Trømsø forlenget med Helstrup
17/06/2022 KLOKKEN 12:29
Eliteserien
Glimt berget poeng på overtid mot erkerivalen
16/05/2022 KLOKKEN 18:01