Det siste året har han som Eurosports fotballekspert ment mye om de forskjellige lagene i Eliteserien, men nå skal han selv stå på sidelinjen.
Et hemmelig møte ble avgjørende for at Rekdals karriere gikk akkurat den veien.
Tidligere i uken traff han nemlig sentrale personer fra Start på hotellet «Sjømilitære Samfund» i Horten.
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 KLOKKEN 18:31
– Da var det grønt lys fra min side. Jeg ville gå videre. Det var en veldig positiv sammenkomst, sier Rekdal til Eurosport.no.

Prøvde å skjule seg

Til stedet på møtet var HR-sjef Morten Aa Djupvik, sportssjef Tor-Kristian Karlsen, arbeidende styreleder Christopher Langeland og styremedlem Frode Fagerli.
Den nye Start-treneren var klar på at han ikke ønsket å ha møtet i Kristiansand rundt klubbens anlegg, hvor de kunne bli oppdaget.
– Vi ville ikke bli observert. Jeg orker ikke mediehysteriet. Jeg vil gjerne ha møtet i fred og ro, sier han.
Rekdal forklarer at ettermiddagen og kvelden ble brukt der. I tillegg til det han selv beskriver som «god mat, et glass cola og litt vann», var det også gode samtaler.
– De har et brennende ønske om at Start skal bli en spennende klubb i norsk målestokk. Det var nok for meg å høre at de er villige til å gjøre det som trengs for å få Start til å bli en solid Eliteserie-klubb.
(Saken fortsetter under):

Vanvittig Aremu-mål var ikke nok for Start

– Det vil sikkert gå i dass noen ganger

Den tidligere Vålerenga-treneren er klar på at man må tenke både kortsiktig og langsiktig. For å overleve nytter det ikke å være feig, mener han.
– Jeg har ikke tro på å forsvare oss for å overleve. Vi må angripe kamper og prøve å vinne. Det vil sikkert gå i dass noen ganger, men hvis vi klarer å vinne nok, tåler vi å tape noen.
– Hvordan vil laget se ut sammenlignet med Dempseys?
– Ingen anelse. Det bruker jeg ikke energi på. Det er mange likheter hos mange trenere, og noen ulikheter. Jeg må gjøre det på den måten jeg tror mest på. Om det er som Dempsey eller Priest kan jeg ikke bruke energi på. Jeg kan ikke se bakover. Det er kun neste trening som gjelder. Vi kan ta lærdom av det og skaffe info, men nå er det inn mot kampen mot Godset som gjelder.
(Saken fortsetter under):

Børufsen sikret etterlengtet Start-seier

Om å samarbeide med Karlsen: – Befriende

Så langt sier Rekdal at han ikke har bestemt seg for om han vil ta med seg noen nye personer inn i sitt støtteapparat.
– Jeg har ikke gjort noen formening om det. Jeg lar det være som det er, så får tiden vise. Det samme gjelder spillerstallen. Jeg vil bli kjent med klubben og få en analyse av hele situasjonen.
Rekdal vil naturligvis ha mye kontakt med sportssjef Tor-Kristian Karlsen. Han mener det er befriende at han selv kan ha mer fokus på å være trener.
– Det blir veldig spennende. Han har jobbet mye i utlandet og har sikkert mye jeg kan lære av han. Jeg har allerede truffet han og har hatt en god tone på det møtet vi hadde. Jeg er ikke spesielt vanskelig å ha med å gjøre.
– Det blir et nytt bekjentskap. Jeg er ganske trygg på at det kommer til å funke veldig bra. Han vil garantert det beste for Start. Jeg er ikke bekymret. Jeg gleder meg til det, forsikrer Rekdal.
– Hvordan vil det fungere?
– Jeg er trener. Han er sportssjef. Da blir det helt sikkert noen daglige samtaler om forskjellige ting. I tiden i Vålerenga var jeg alt. Nå får jeg konsentrere meg om å være trener, og slipper å tenke på alt annet. Det er befriende, sier Rekdal.
Karlsen lot seg begeistre av Rekdal.
– I utgangspunktet er Kjetil en mann som kjenner norsk fotball og som har god oversikt over Eliteserien. Han er kjent som en mann som bygger sine lag bakfra, og det trenger vi kanskje nå. Han imponerte med detaljkunnskap om Starts lag og tropp da han var her på intervju, sier Karlsen på pressekonferansen.
Sett denne?
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 KLOKKEN 17:53
OBOS-ligaen
Sikret årets første seier etter sjansebonanza
18/04/2022 KLOKKEN 15:55