• Full runde i OBOS-ligaen til helgen: Se Nest-Sotra - Viking lørdag klokken 19.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
OSLO/MJØNDALEN (Eurosport.no): – Det er et merkelig utsagn, sier FK Haugesunds stjerneskudd David Akintola.
I forrige uke ble det kjent at 22-åringen er ferdig i klubben når låneavtalen går ut etter sesongen. FKHs sportssjef Jostein Grindhaug bekreftet til Haugesunds Avis at lynvingen drar tilbake til Midtjylland for å spille seg på laget.
Eliteserien
Brennhet Lehne Olsen: Dette har ikke LSK klart siden 2006 og Rösler
18/09/2021 PÅ 17:57

– Har ikke sagt noe om at jeg er ferdig

Det er en uttalelse Akintola ikke kjenner seg helt igjen i. Han vil ikke utelukke at han fortsetter i Haugesund, men det er ikke bare opp til ham selv. Så langt denne sesongen har Akintola tatt Eliteserien med storm og har markert seg med tre scoringer og fire assist for vestlendingene.
– Jeg har ikke sagt noe om at jeg er ferdig. Det jeg har sagt er at vi får se. Akkurat nå vil jeg fortsette med å prestere bra. Jeg vet ikke hvor dette rykte kommer fra. Akkurat nå fokuserer jeg på å spille bra, sier 22-åringen til Eurosport.no.
– Så du har ikke bestemt deg hundre prosent?
– Nei, jeg har i bestemt meg, fordi folkene i Haugesund er fantastisk. De har behandlet meg bra. De har gitt meg muligheten til å spille. Jeg er veldig glad for det. Jeg vet ikke om jeg fortsetter, fordi det er ikke helt opp til meg. Vi får se.
– Hva blir det viktigste for deg angående hvor du blir?
– Jeg vil bare ha muligheten til å spille, fordi det er det viktigste. Jeg er 22 år og jeg trenger å spille. Derfor er jeg her i Haugesund. Jeg fikk sjansen og jeg vil bare spille, svarer lynvingen.
  • Se Haugesund - Lillestrøm søndag 24. juni klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Pluss 2
Se hele intervjuet med Akintola. Saken fortsetter under videoen:

– Hvis han ikke får plass der, prøver vi å hive oss på igjen

FKH-trener Eirik Horneland bekrefter imidlertid at stjerneskuddet i utgangspunktet skal tilbake til Midtjylland, men legger ikke skjul på at de ønsker å beholde ham og vil gjøre et forsøk på å sikre seg ham om muligheten byr seg. Foreløpig er det ingen dialog mellom de to klubbene.
– Akintola er en som vi ønsker å ha med videre, men det er det sikkert mange andre om beinet der som ønsker å hive seg inn. Det tar vi etter sesongen. Han har en lengre avtale med Midtjylland. Derfor ligger kortene hos ham og Midtjylland.
– Vi har han her ut sesongen. Han har store ambisjoner om å komme seg ut i den store verden. Så ønsker han nok å teste seg ut i Midtjylland først vil jeg tro. Det er en klubb som skal ut å spille i Europa. Hvis han ikke får plass der, prøver vi å hive oss på igjen, fortsetter Horneland til Eurosport.no.
– Han blir vel ikke en billig mann?
– Det vil tiden vise, sier Horneland, og smiler og ler.
Eliteserien
Aune (20) er fansens nye håp: Holder liv i Brann med praktraid
11/09/2021 PÅ 17:52
Eliteserien
FKH-profilens klare dom: – Drita dårlig!
28/08/2021 PÅ 11:58