Foto: Privat/Atta Aneke
Torsdag formiddag ble det klart at John Kitolano forlater Odd til fordel for Premier League-nykommer Wolverhampton.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
Måten det skjedde på faller ikke i god jord hos Odd-trener Dag-Eilev Fagermo. I Telemarksavisa langer 51-åringen ut mot Kitolanos agent, Atta Aneke.
– For det første ble vi lovet hele tiden at John ville signere en ny avtale med oss. Han hadde jo et tilbud fra Wolverhampton i vinter også, men da ønsket han å bli hos oss. Så plutselig kommer det et lønnskrav som er så tøft at vi ikke har muligheten til å innfri det. Han er tross alt som en lærling å regne, og da kan man ikke lønnes som en av de mest erfarne i bedriften, sier Fagermo til TA.

– Typisk Fagermo

Til Eurosport.no svarer Aneke følgende på Odd-sjefens uttalelser:
– Jeg tenker at det er typisk Fagermo. Har du noen gang sett en avgjørelse som går mot ham hvor han ikke slakter enten spilleren eller agenten? Jeg hadde egentlig blitt overrasket om det ikke hadde kommet noe fra ham, sier han til Eurosport.no.
I intervjuet med TA beskylder også Fagermo Aneke for å ha økonomiske motiv.
– Hvis John hadde forlenget med Odd hadde han ikke tjent fem øre, men når han blir solgt til Wolverhampton sitter han igjen med et millionbeløp. Vi er skuffet over hvordan agenten har opptrådt.
Beskyldningene mener Aneke er urimelige.
– Det er urimelig å stemple meg som en som tenker på meg selv fremfor spilleren. Jeg har jobbet med spillere i mange år og har aldri hatt fokus på meg selv, sier han til Eurosport.no.
Aneke kjenner seg heller ikke igjen i Fagermos uttalelser om at spilleren skal ha krevd for mye i lønn.
– Vi kom med et krav vi ikke følte var for høyt i det hele tatt da det ble snakk om å forlenge avtalen. Vi forhandlet en god stund. Kravet han mener er hinsides ble innfridd under U19-mesterskapet i Finland etter første kampen.

– Bare tull

Overfor TA sier Fagermo at han ikke hadde latt Kitolano fått spille om han visste hvordan saken ville utviklet seg. Odd-sjefen satte Sondre Rossbach ut av laget i vinter da han ikke ville signere ny kontrakt, en avgjørelse keeperen senere gikk tilbake på.
– Hadde han fått kontraktstilbudet før mesterskapet så hadde han signert, men jeg vil ikke kritisere Odd for at de ikke gjorde det. Det er opp til dem selv hvordan de verdsetter spillere. Men å stemple noen for å være griske er bare tull. Odd er ikke lønnsledende i norsk fotball og han får langt, langt mer i Wolves, sier Aneke til Eurosport.no.
Torsdagens offentliggjøring avsluttet en overgangssaga som startet allerede i vinter.
– Det var et vanskelig valg for spilleren, han gikk mye og vurderte frem og tilbake. Men til slutt falt han på et valg han og familien følte var rett. Av og til går avgjørelser forskjellige veier. Det var bittert for Sandefjord å miste André Sødlund til Odd også. Det er sånne ting som skjer. Man må klare å ha en god tone og ikke gå til personangrep av det, avslutter Aneke.
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43