Molde–Odd 2–1:
Odd og Olivier Occéan har hatt en tung sesong.
Skiens-laget, som i år skulle ta ytteligere steg, har på ingen måte klart å bygge videre på bronsemedaljen i fjor.
Eliteserien
Klarer ikke forklare hva som skjedde: – Våknet og tenkte «er det virkelig sant?»
31/10/2021 PÅ 14:37
16 mål scoret på 20 kamper er ikke i nærheten av hva man hadde forventet før sesongen.
For Occéans del er 10 scoringer og 3 målgivende på 28 kamper i fjor, byttet ut med 2 scoringer og 1 målgivende så langt denne sesongen.
Den 35 år gamle målgarantisten har til tider virket seig og ute av stand til å levere slik han har hatt for vane de siste sesongene. Det har bare blitt 12 kamper fra start og nå begynner tiden å renne ut for mannen med 83 Eliteserie-scoringer siden debuten for nettopp Odd tilbake i 2004.
– Vi håper han får mer målsjanser utover høsten, og så må vi se hva han leverer utover sesongen og hva vi gjør på spissplass. Det er ikke til å legge skjul på at vi har scoret lite mål. Det er en stor utfordring, sa Odd-trener Dag Eilev Fagermo til Telemarksavisa før mandagens 1–2-tap borte i Molde.
Heller ikke der maktet Occéan å markere seg, til tross for at bortelaget i store deler av andre omgang var det førende laget og skapte flere gode muligheter. I kampens 78. minutt ble 35-åringen til slutt byttet ut.
Kanadieren står på mange måter som eksempelet på hva som er galt med Odd denne sesongen. Noe Christian Gauseth i Klubbhuset også påpekte mandag kveld.
– De har scoret 16 mål, Ohi (Omoijuanfo, journ.anm.) har scoret 15. Så hele laget har scoret ett mål mer enn Ohi. I mitt hode er det her en tjenesteforsømmelse. Det er rett og slett en klubb som ikke har evnet å lykkes på overgangsmarkedet. De har hentet inn Riku Riski, Pape Paté Diouf og Torbjørn Agdestein, og så har de en aldrende Olivier Occean på topp. Det holder på ingen måte nivå når du skal være i toppen og utfordre Rosenborg om seriegull, sa Gauseth.
Nevnte Agdestein ble hentet som FK Haugesunds toppscorer etter forrige sesong, men har ikke vært på banen for A-laget siden hjemmeseieren mot Strømsgodset tilbake i mai. Stordingen går også en svært usikker fremtid i møte.
– Jeg har snakket med ham og vi har blitt enige om at hvis han ikke lykkes i resten av sesongen, så vil han se seg om etter en annen arbeidsgiver fra 1. januar, kunne Fagermo fortelle til Telemarksavisa.
For Odds del gjenstår det nå ti Eliteserie-kamper. Om det ikke blir ny Odd-kontrakt på Occéan, skal det mye til for at det blir mer spill på toppnivå for en av norsk fotballs største profiler det siste tiåret.
Eliteserien
Eksperten lovpriser Berg-erstatteren: – Enda skarpere enn Patrick
27/10/2021 PÅ 08:10
Eliteserien
Eikrem spekulerer i Berg-spill og skamroser rivalen
26/10/2021 PÅ 21:29