Brann - Odd 2-0:
Odd og Dag Eilev Fagermo skrotet den vante formasjonen 4-3-3 mot Brann i Bergen på grunn av skader. Istedenfor gikk Odd ut i en 4-4-1-1 formasjon.
Det var to lag som ikke har vært i den beste formen i sommer. Formasjonsendringen lønnet seg ikke og Fagermo la allerede tilbake til den vante formasjonen i første omgang.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57
Brann tok likevel en fortjent seier etter scoringer fra Gilli Rólantsson og Kristoffer Barmen. Det betyr at Brann endelig kunne juble for tre poeng igjen. Rødtrøyene brøt marerittrekken på fem kamper uten seier.
Saken fortsetter under videoen:

Se Branns scoringer i seieren mot Odd

– Ikke forventet at vi skulle utfordre Rosenborg i år

Branns målscorer kunne fortelle at spillerne har vært frustrerte over den dårlige uttellingen i de siste kampene.
– Det var deilig at den gikk i mål. Det var godt å se den i mål, sa Rólantsson til Eurosport etter kampen.
Etter seieren la ikke Brann-trener Lars Arne Nilsen på at det var deilig å kunne juble for tre poeng igjen.
– Det har gått trått. Du kan godt kalle det motgang. Vi har hatt mange kamper der vi ikke har vunnet og vi er hektet med tanke på det helt i toppen. Vi har heller ikke forventet helt at vi skulle utfordre Rosenborg i år. Vi må være litt mer nøye, jobbe litt hardere og være litt mer forberedt. Alle detaljer er viktig. Du må fyre på alle sylindre i motgang og guttene og hele klubben har stått skikkelig på, fortalte Nilsen til Eurosport.

– Så tørt gress at jeg ikke fikk ballen med meg

Brann kom godt i gang på eget gress og Jakob Orlovs vikar Torgeir Børven fikk en glimrende mulighet i det 20. minutt til å sende hjemmelaget i ledelsen. Men fra kloss hold styrte han ballen utenfor.
Langt mer treffsikker var Gilli Rólantsson ti minutter senere. Brann fikk frispark på venstresiden inne på Odds halvdel. Frisparket var presist og Vito Wormgoor presset en dårlig klarering fra Olivier Occéan. Faktisk fungerte det mer som en målgivende pasning til Rólantsson som fra elleve meter hamret ballen i nettet. En nydelig scoring.
I det 37. minutt kunne Odd utlignet. Vidar Ari Jonsson rotet det til i eget forsvar og ga Elbasan Rashani en gavepakke, men skuddet gikk like utenfor lengste stolpe.
– Jeg skal selvfølgelig score der. Det er så tørt gress at jeg ikke fikk ballen med meg, men sånn er det, fortalte Rashani til Eurosport.
  • Se Viking – Brann søndag 20. august klokken 20.00 på Eurosport Player og TVNorge.

Acosta heldig som ikke ble utvist

Brann kunne fort ha vært redusert til ti mann etter pause etter Bismar Acosta taklet Martin Broberg stygt, men dommer Svein Oddvar Moen dro kun opp det gule kortet.
Hjemmelaget fortsatte å male på og i det 58. minutt økte Brann ledelsen. Innlegget fra Sivert Heltne Nilsen dalte ned til Torgeir Børven inne i boksen der han lå ballen tilrette for Kristoffer Barmen som enkelt kunne pirke inn 2-0.
Dermed endte det med tre åpoeng til rødtrøyene.
  • Se Odd – Sandefjord søndag 20. august klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport pluss 1.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21