Norge U21 - Finland U21 3-1
Norge var nødt til å dra med seg en trepoenger i hjemmekampen mot Finland fredag for å ikke bli hektet av i toppstriden i gruppe A i EM-kvalifiseringen. For mens Kroatia står med full pott etter fem spilte kamper, og Østerrike med en oppskriftsmessig seier over Aserbajdsjan tidligere fredag, kunne Norge passere det østeriske laget med seier over Finland.
Fotball
Følte med spillerne etter kapteinsbånd-nekten: – Politiske gisler
3 TIMER SIDEN
Og det var Norge som styrte det meste i Drammens storstue. Godt anført av spillere som Osame Sahraoui, Sivert Mannsverk og Jørgen Strand Larsen.
For etter en målløs førsteomgang, der det fort kunne stått både 1-0, 0-1 og 1-1 etter flere sjanser til begge lag, var det Norge som slo på turboen etter hvilen.

Strand Larsen-dobbel

Ti minutter ut i siste halvdel satt den for Norge og Jørgen Strand Larsen. En strålende pasning av Sampdoria-spiller Kristoffer Askildsen i bakrom fant Jørgen Strand Larsen, og i duell med to finske spillere, klarte Groningen-spilleren å løfte ballen over keeper og i nettet. En strålende scoring av den tidligere Sarpsborg 08-spilleren, som drøye tjue minutter senere banket inn sitt andre for dagen fra straffemerket.
I noen minutter så det ut som at Norge hadde kontroll, men så surret Kristoffer Klaesson det virkelig til bak der. Sisteskansen spilte et utspill rett til Anssi Suhonen, som enkelt sendte ballen tilbake i målet til Leeds U23-spilleren.
Godset-spiller Johan Hove fikk senket de norske skuldrene med 3-1-scoringen et lite minutt før slutt, og Norge tar med det med seg tre svært viktige poeng i EM-kvalifiseringen.
– Vi får det ikke helt til å gli i den første omgangen, men vi har en gjeng som viser at de har noe der oppe i hodet, så det er en mental egenskap i dette laget som jeg liker veldig godt, var dommen fra landslagssjef Leif Gunnar Smerud til VG etter kampen.

Flere Eliteserie-spillere i aksjon.

En rekke Eliteserie-spillere var i aksjon på Marienlyst fredag. For mens fem spillere fra hjemlig liga startet oppgjøret mot Finland, kom både noah Holm (Rosenborg) og Tobias Christensen (Vålerenga) inn for Norge i den andre omgangen. Sebastian Sebulonsen (Viking), Johan Hove (Strømsgodset), Sivert Mannsverk (Molde), Osame Sahraoui (Vålerenga) og Erik Botheim (Bodø/Glimt) startet kampen for rødtrøyene.
VGTVs kommentator – og Discovery-ekspert – Joacim Jonsson var spesielt imponert over Molde-spiller Sivert Mannsverk.
– De første 45 minuttene er det beste jeg har sett av Sivert Mannsverk noensinne. Han har vært helt monumental i dag. Kampens store spiller, sa svensken under sendingen.
Mannsverk avsluttet også kampen som kaptein de siste minuttene.
Osame Sahraoui herjet tidvis på sin venstreside, og utgjorde det meste av det Norge kom med framover.
– Sahraoui har vært ekstremt viktig i dag. Han har skapt ubalanse og vært veldig god, sa Jonsson.
Sett denne?

Frustrert Evjen: – Begynner å miste litt troen på det

Fotball
Fifa åpner disiplinærsak mot Serbia
3 TIMER SIDEN
Fotball
Wembley lyst opp i regnbuens farger
EN DAG SIDEN