Viking skal være en av klubbene som har forhørt seg om Markus Solbakkens planer for neste sesong, skriver Hamar Arbeiderblad. 17-åringen har kontrakt med HamKam denne sesongen, men innrømmer at det er interessant at flere Eliteserie-klubber har vist interesse for han.
– Det er grunnen til at jeg fremdeles grubler litt. Viking er ett lag fra Eliteserien som har tatt kontakt, men det har vært flere andre også. Uten at jeg vil gå noe nærmere inn på det.
OBOS-ligaen
«Bummen» nekter å sette målsettinger: – Fokuset er blitt for stort
2 TIMER SIDEN

Merker presset

Hamar-gutten, som er sønn av FC København-trener Ståle Solbakken, har imponert som fast inventar på et HamKam-lag som topper PostNord-ligaen, avdeling 1. I et intervju med Eurosport tidligere i sommer forklarte han at han merker at det er en del interesse rundt han i og med at han er sønn av en av Norges mest suksessrike trenere.
– Selvfølgelig merker man det, men det er ikke noe jeg tenker ikke på i det hele tatt. Jeg tror at hvis jeg hadde tenkt på det, ville det blitt vanskeligere for meg. Jeg tenker ikke på at jeg har noe press i det hele tatt. Jeg spiller som alle andre, sier det jordnære stortalentet med landskamper på aldersbestemte lag.
– Hvis motspillere slenge rmeldinger om at faren din gjorde slik og slik?
– Da er det bare å holde for ørene. Jeg tar ikke inn det, slo han fast.

Får tips fra pappa Ståle

I samme intervju forklarte Solbakken jr. at faren har mye å si når det skal tas avgjørelser om hvilken vei fotballkarriern skal ta, selv om han er mye borte på grunn av trener-jobben i den danske hovedstaden.
– Han snakker med meg før hver kamp, og bare sier at jeg skal ha det gøy. Det er ikke noe press hjemmefra i det hele tatt, sier han.
Han presiserte likevel at faren er god til å gi han tips. For Hamar-gutten har planer om å klatre i divisjonene i norsk fotball innen kort tid.
– Jeg håper å komme opp på høyere så fort som mulig, men jeg har utviklet meg mye på bare et år fra juniorfotball til fast i 2. divisjon. Jeg håper det går fort, men det er vanskelig å si akkurat når og om det er mulig. Jeg skal bare fortsette å jobbe, sier han.
Men selv om målene er høye og interessen blant flere Eliteserie-klubber er til stede, tyder mye på at Solbakken vil ta minst en sesong til i HamKam-drakta.
– HamKam er et soleklart førstevalg for meg. Jeg må fremdeles tenke litt over saken, men det meste tilsier at jeg blir i klubben i ett år til, sier 17-åringen til HA.
Fotball
Oppløftende nyheter om Ull/Kisa-talent etter stygt fall
5 TIMER SIDEN
Eliteserien
Henter talent fra Ull/Kisa: – En spiller med X-faktor
6 TIMER SIDEN