Svein-Erik Edvartsen (38) skal være ferdig i jobben som seksjonsleder i Norges Fotballforbund. Han kommer heller ikke tilbake som toppdommer neste sesong. Det melder TV 2 fredag ettermiddag.
Etter det kanalen erfarer mener Fotballforbundet at måten den omstridte dommeren har opptrådt på er uforenlig med den fremskutte posisjonen han har hatt sommerferie og pappapermisjon fra de siste månedene.
– Situasjonen drøftes. Vi er inne i en prosess, sier generalsekretær Pål Bjerketvedt til kanalen.
Fotball
Myhre og Castro herjet da FFK ble ydmyket i cupen
13 TIMER SIDEN

Elden kritiserer NFF

Overfor Eurosport.no er Edvartsens advokat Jon Christian alt annet enn fornøyd med Fotballforbundets behandling av saken.
– Det er helt ukjent for oss, men NFFs saksbehandling her er over alle støvleskaft, så intet vil overraske meg om de har sagt det til TV 2, sier Elden.
På spørsmål om det har vært dialog mellom partene den siste tiden, svarer Elden avkreftende.
– Vi har sagt at eventuell kommunikasjon måtte vente til han var tilbake fra permisjon, sier Elden.
– Vi har ingen kommentar ut over dagens uttalelse til TV 2 om at vi er i en prossess, svarer Bjerketvedt på Eldens uttalelser.
Edvartsen-saken har i lang tid gitt hodepine på kontorene på Ullevaal.
Mannen som var regnet som en av Norges aller beste dommere har vært i åpen konflikt med dommersjef Terje Hauge. Det hele kulminerte med at tidligere kolleger av Edvartsen stod frem i media og fortalte at de hadde følt seg mobbet. Edvartsen svarte selv ved å hevde det var han som ble mobbet av sine kolleger.
Konflikten så ut til å få en midlertidig konklusjon da Edvartsen, i samråd med advokat Elden, inngikk et forlik med Norges Fotballforbund som sa at hovedpersonen ikke skulle dømme i 2017, men at døren stod på gløtt igjen foran 2018, på premiss om at tilliten mellom Edvartsen og dommersjefen ble gjenoppbygget.

Edvartsen: – Jeg ser frem til å fortsette

Dommeren slår fredag ettermiddag tilbake mot påstandene om at han er ferdig i jobben. 38-åringen hevder han ble tatt på sengen av nyheten om at han ikke fikk fortsette, i likhet med advokat Elden, og kontrer med at han gleder seg til det videre arbeidet.
– Jeg har jobbet hele uken blant annet med å planlegge aktiviteter for flerkulturelle, Idrettens Karrieresenter, sette meg inn i nye UEFA-prosjekter, og medieplan samfunnsansvar iht. avtale med sjefen min, sier Edvartsen til Eurosport.no.
– Jeg ser frem til å fortsette arbeidet med mine dyktige medarbeidere i seksjonen, og ble overrasket da jeg leste i media at jeg var ferdig i NFF, sier dommeren.
Fotball
Sykdomsplagede RBK komfortabelt videre i cupen
14 TIMER SIDEN
Eliteserien
Flere profiler på utgående kontrakt: – Vi ønsker å beholde han
19 TIMER SIDEN