Meldingen ble sendt til den tidligere fotballdommeren ved en feiltakelse. NFF har suspendert delegaten, skriver VG.
– Jeg bekrefter at politianmeldelsen er sendt Sør-Øst Politidistrikt, sier Edvartsen til avisen.
NFF-delegaten innrømmet å ha feilsendt meldingen. Deretter beklaget han feilsendingen overfor Edvartsen gjentatte ganger fredag kveld for en uke siden. Vedkommende sier til VG at det var en privat melding med «flåsete» innhold som var ment til en annen person. Han avviser at den har noe med fotballforbundet å gjøre eller at den var ment for noen med tilknytning til NFF.
OBOS-ligaen
«Bummen» nekter å sette målsettinger: – Fokuset er blitt for stort
3 TIMER SIDEN
Eks-dommeren tolker imidlertid meldingen som en drapstrussel.
–Ja, ellers hadde jeg ikke politianmeldt dette. Jeg vet ikke hvem vedkommende kommuniserer med, sier Svein-Erik Edvartsen.
Den aktuelle NFF-delegaten er ikke er formelt ansatt av Norges Fotballforbund, men deltar frivillig i forbindelse med kampavvikling i Eliteserien.
Edvartsens advokat, John Christian Elden sier til dette til Eurosport om saken:
– Ut fra høyesteretts klargjøring i forrige uke i saken der Abid Raja ble utsatt for trusler, vil selv en vag oppfordring til vold som legitimerer bruk av vold fra andre, rammes av trusselbestemmelsen i straffeloven. Det er underordnet hvem meldingen er sendt til, dersom den er egnet til å legitimere vold mot en tredjeperson. Jeg skjønner derfor at Edvartsen reagerer kraftig når slike meldinger i tillegg kommer fra en representant for hans arbeidsgiver, etter at Edvartsen aksepterte å inngå forlik med dem fordi han ble lovet dommerarbeide og at de skulle skape arenaer for at han kommer tilbake som dommer, skriver Elden i en SMS til Eurosport.
NFFs kommunikasjonssjef Yngve Haavik skriver følgende i en SMS til VG.
– Dette er selvfølgelig ikke en akseptabel ordbruk fra en av våre frivillige delegater. Det har også vedkommende fått klar beskjed om, og han har beklaget på det sterkeste og understreket at han ikke mente det bokstavelig.
(©NTB)
Sett denne?
Fotball
Oppløftende nyheter om Ull/Kisa-talent etter stygt fall
6 TIMER SIDEN
Eliteserien
Henter talent fra Ull/Kisa: – En spiller med X-faktor
7 TIMER SIDEN