Kniksenprisen deles ut til personer eller lag som i et enkelt år eller spesielt over tid har gjort en særlig fortjenestefull innsats i eller for norsk fotball. I fjor mottok Kjetil Rekdal prisen.
Ingrid Hjelmseth og Bjarne Berntsen er altså vinnerne av årets pris.
– Jeg ble i hvert fall satt ut noe helt enormt. Dette er en helt utrolig stor ære, med en sånn pris. Jeg har fått en pris allerede tidligere i dag, og var mer enn nok fornøyd med det. Utrolig stor pris setter jeg på alle de ordene som ble rettet til meg. Jeg vil takke alle fantastiske spillere jeg har spilt med, og en stor takk til trenerne som har fulgt meg opp gjennom, sier Hjelmseth.
Fotball
Medier: To Brasil-profiler ferdigspilt i fotball-VM
EN TIME SIDEN
Hjelmseth la fotballskoene på hylla etter 2019-sesongen. Keeperen fikk sin profesjonelle debut tilbake i 1999, og har spilt i Toppserien siden den gang. Der har hun blitt seriemester fem ganger og cupmester seks ganger. Siden 2003 har hun vært en del av det norske A-landslaget, hvor hun endte på imponerende 137 landskamper. Hun står med to EM-sølv (2005 og 2013), og en EM-bronse (2009). VM i sommer ble hennes siste mesterskap med flagget på bryset.
Bjarne Berntsen har denne sesongen trent Viking til en solid plassering i Eliteserien etter comebacket fra OBOS-ligaen, og skal lede laget sitt i cupfinalen neste helg. Som spiller var han i Viking mellom 1977 frem til 1982, og i løpet av denne tiden fikk han 33 landskamper. Fra 2005 og 2009 var han også hovedtrener for det norske kvinnelandslaget. Dessuten er han politisk engasjert, og sitter i bystyret i Sandnes kommune for Arbeiderpartiet.
– Dette er en vanvittig ære. Takk til alle som står på hele veien og ikke gir opp. Mine røtter er på Figgjo, og der jeg fremdeles jobber mange timer i uka. Dessuten har jeg en jobb i en klubb som fremdeles ønsker å satse på en gammel dinosaur, sier Berntsen, med glimt i øyet.
– Takk til alle som står på hver eneste dag. Vi bare står her i glansen av det. Dette var kjempestort, sier en tydelig preget Viking-trener.
Prisen deles ut av Norsk Toppfotball.
Se intervju med de to her!
Eliteserien
Stortalentet skal på nytt opphold i gigantklubb: – Det har vi ingenting imot
4 TIMER SIDEN
VM
FIFA: Mållinjeteknologi godkjente Japans omdiskuterte vinnermål mot Spania
19 TIMER SIDEN