Som Eurosport.no fikk bekreftet onsdag, har tidligere Haugesund-spiller Eirik Mæland den siste tiden vært i samtaler med Fredrikstad.
Torsdag kveld kom bekreftelsen på at midtbanespilleren nå har signert en toårskontrakt med 2. divisjonsklubben.
Mæland sier til Eurosport.no at han nå får en lederrolle i sin nye klubb, og skal jobbe tett opp mot trener Per-Mathias Høgmo.
OBOS-ligaen
Spisslegenden utelukker ikke hjemreise – Sogndal har han på blokken
12 TIMER SIDEN
– Jeg liker tilnærmingen hans til fotball og jeg nå skal få være tett på han. Jeg skal bruke min erfaring fra toppfotballen til å være med på å bygge en treningskultur og en profesjonalitet som gjør at vi i første omgang tar steget opp i OBOS-ligaen, sier Mæland til Eurosport.no
28-åringen har selv en trenerspire i magen, og nyter muligheten til å kunne lære av den tidligere landslagssjefen.
– Jeg har tatt noen trenerkurs, og han har sagt at han kommer til å følge meg opp også på den biten, sier Mæland.

Hylles av sine gamle trenere

Haugesund-trener Eirik Horneland mener Fredrikstad har gjort et skup, om de klarer å holde han skadefri.
– Eirik har et bra Eliteserie-nivå inne når han får spilt over tid. Han har vært uheldig med skader gjennom karrieren, men det ser heldigvis ut som han har fått ordnet det nå, sier Horneland til Eurosport.no
– Fredrikstad kan glede seg til å få bruke han, sier Horneland.
Også sportssjef i Haugesund, Jostein Grindhaug, mener Fredrikstad har gjort en svært god signering.
– Eirik er en som leker fotball og driver treningsøktene. Han er klok og arbeidsom på banen og forlanger mye av medspillerne sine. Han er god nok for Eliteserien, og kommer til å levere jevnt godt hele sesongen. En kjempesignering av begge parter, sier Jostein Grindhaug til Eurosport.no
Se Eliteserien med Eurosport Player. Slik skaffer du deg tilgang

Vraket OBOS-ligaen

Etter 2017-sesongen ga Mæland beskjed til Haugesund om at han ikke ønsket å fornye kontrakten med Eliteserie-klubben.
Eurosport.no vet at flere klubber i OBOS-ligaen har henvendt seg til 28-åringen gjennom vinteren.
Likevel skal prosjektet til Høgmo og potensialet som ligger i Fredrikstad ha vært så fristende at han valgte å ta steget ned i 2. divisjon.
– Bare det at han (Høgmo) som person og med hans kunnskap er der. Jeg synes det er gøy å lære, og det er derfor jeg tok denne avgjørelsen. Bare det at det møter opp 7000 tilskuere for å støtte laget i en nedrykkskamp i OBOS-ligaen sier litt om potensialet i klubben, sier Mæland.
Eurosports ekspertkommentator og tidligere Fredrikstad-spiller, Roger Risholt, mener Mæland er en kjempetilvekst for Fredrikstad.
– En skadefri Mæland kan bli den beste spilleren i PostNord-ligaen. FFK har savnet spillere med rutine og erfaring i sentral-linjen som også kan bidra inn mot resten av spillergruppen, sier Risholt.
Eliteserien
Mistenker skitne triks fra RBK: – Slet med å puste
13 TIMER SIDEN
Eliteserien
Hansen går glipp av landskampene
15 TIMER SIDEN